Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arabia Saudită i-a acuzat pe rebelii yemeniţi Houthi, de capturarea unei nave, sub pavilionul Emiratelor Arabe Unite

wikipedia.org
bulk carriers nava maritima transport containere

Coaliţia militară condusă de Arabia Saudită, implicată din 2015 în conflictul din Yemen, i-a acuzat luni pe rebelii yemeniţi Houthi de capturarea unei nave sub pavilionul Emiratelor Arabe Unite, în Marea Roşie, transmite AFP, citat de agerpres.

Rebelii susţinuţi de Iran sunt "responsabili pentru această acţiune criminală" împotriva unui vas care transporta echipamente medicale, a afirmat coaliţia într-un comunicat preluat de agenţia oficială de presă saudită SPA. Informaţia a fost difuzată şi de canalul de televiziune Al Arabiya, recepţionat de Reuters.

Nava Rawabi a fost sechestrată în largul provinciei Hodeida din vestul Yemenului, duminică la ora 20.57 GMT, în timp ce naviga dinspre arhipelagul yemenit Socotra către portul Jazan din Arabia Saudită, a precizat Turki al-Maliki, purtător de cuvânt al coaliţiei. "Miliţia teroristă Houthi poartă întreaga răspundere pentru acest act criminal de piraterie", a adăugat el, cerând eliberarea imediată a navei şi avertizând că în caz contrar "forţele coaliţiei vor lua toate măsurile necesare pentru a face faţă acestei infracţiuni".

Rebelii Houthi din Yemen au confirmat luni că au capturat o navă sub pavilion emiratez în Marea Roşie, afirmând că aceasta transporta "echipament militar". Ambarcaţiunea ''a intrat în apele yemenite fără nicio permisiune'' şi ''era angajată în acte ostile'', a acuzat pe Twitter purtătorul de cuvânt militar rebel Yahya Saree, citat de AFP.

Conflictul din Yemen a escaladat în ultimele săptămâni; aviaţia saudită a efectuat mai multe raiduri asupra teritoriilor controlate de Houthi, iar aceştia şi-au intensificat atacurile cu rachete şi drone împotriva regatului saudit.

ONU şi Statele Unite fac presiuni pentru încetarea războiului din Yemen, în care şi-au pierdut viaţa până acum 377.000 de mii de oameni. Dintre aceştia, 277.000 au murit din cauza consecinţelor indirecte ale conflictului - penuriile de apă potabilă, alimente şi medicamente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.