Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arabia Saudită invită Iranul la masa negocierilor. Pelerinajul de la Mecca este în prim-plan

Arabia Saudită a invitat Iranul să discute despre posibilitatea participării credincioşilor iranieni la viitorul pelerinaj de la Mecca, după ce Teheranul s-a retras în 2016 de la marea adunare anuală musulmană pe fondul unor tensiuni între cele două ţări, a relatat vineri presa locală, citată de AFP, potrivit agerpres.

Citeşte şi: LOVITURĂ de TEATRU pe scena politică germană. Martin Schulz RENUNŢĂ la candidatură

Ministrul saudit al pelerinajului, Mohammed Bentin, a anunţat că a început o serie de întâlniri prevăzute cu peste 80 de ţări, inclusiv Iran, pentru a discuta despre aranjamentele referitoare la organizarea pelerinajului în 2017.

''Delegaţia pe probleme referitoare la hajj (pelerinaj) din Iran a fost invitată să vină în regat'' pentru a pregăti viitorul hajj, prevăzut pentru toamna lui 2017, a spus ministrul, citat de cotidianul saudit Al-Hayat.

Guvernul saudit îi primeşte pe credincioşii care vin în regat pentru hajj sau omra (micul pelerinaj), ''indiferent de cetăţenia lor sau de apartenenţa lor confesională, inclusiv pe pelerinii iranieni'', a subliniat ministrul, citat de cotidianul local Arab News.

El a indicat că ministerul său caută ''să le permită credincioşilor să-şi îndeplinească ritualurile în deplină linişte şi securitate''.

Citeşte şi: Ochi pentru ochi: RIPOSTA Moscovei după ce SUA au expulzat mai mulți diplomați ruși

AFP aminteşte că, pentru prima dată din ultimele aproape trei decenii, nici un pelerin provenit din Iran nu a participat la hajj în septembrie 2016.

Tensiunile dintre Arabia Saudită (sunnită) şi Iran (şiit), două puteri regionale rivale, s-a accentuat de când Teheranul a contestat organizarea de către saudiţi a pelerinajului după tragica busculadă care a cotat viaţa a aproape 2.300 de credincioşi, inclusiv 464 de iranieni, în timpul hajj-ului din 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.