Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ochi pentru ochi: RIPOSTA Moscovei după ce SUA au expulzat mai mulți diplomați ruși

sua rusia

Rusia va declara persona non grata 35 de diplomaţi americani aflaţi pe teritoriul Federaţiei Ruse, a indicat vineri ministrul de externe rus Serghei Lavrov, la o zi după ce administraţia Obama a anunţat expulzarea a 35 de diplomaţi ruşi de pe teritoriul SUA, relatează agenţiile de presă ruse.

"Desigur, nu putem lăsa astfel de acţiuni fără răspuns, reciprocitatea este legea diplomaţiei şi a relaţiilor internaţionale", a spus Lavrov, citat de agenţia de presă TASS.

Citește și: SUA escaladează un conflict diplomatic cu China

Prin urmare, Ministerul de Externe al Rusiei a prezentat o propunere preşedintelui Vladimir Putin pentru a declara persona non grata 31 de diplomaţi de la Ambasada SUA la Moscova şi patru diplomaţi de la Consulatul General al SUA de la Sankt-Petersburg, a indicat şeful diplomaţiei ruse.

În plus, diplomaţii americani nu se mai vor putea folosi de două locaţii la Moscova - vila din Serebrianîi Bor şi depozitul de pe strada Dorojnaia, anunță Agerpres.

Acuzaţiile SUA privind amestecul Rusiei în procesul electoral american sunt nefondate, declarase Serghei Lavrov, care avertizase că Moscova nu va lăsa sancţiunile Washingtonului fără ripostă şi va răspunde conform principiului reciprocităţii, conform TASS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.