Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arabia Saudită şi-a exprimat satisfacţia faţă de moartea liderului grupării jihadiste Statul Islamic

Abu Bakr al-Baghdadi

Arabia Saudită şi-a exprimat satisfacţia, luni, faţă de moartea, într-o operaţiune americană în Siria, a liderului grupării jihadiste Statul Islamic (SI) Abu Bakr al-Baghdadi şi a apreciat că organizaţia acestuia a ”desfigurat imaginea islamului şi musulmanilor în întreaga lume”, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Guvernul saudit a urmărit anunţul preşedintelui american Donald Trump cu privire la succesul urmăririi şi eliminării liderului Daesh (acronimul arab al SI), teroristul Abu Bakr al-Baghdadi”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministrului saudi de Externe.

”Guvernul saudit apreciază eforturile enorme ale administraţiei americane, care a vânat membrii acestei grupări periculoase ce a desfigurat imaginea islamului şi musulmanilor în întreaga lume şi a comis, în numeroase ţări, inclusiv în Arabia Saudită, orori şi crime contrarea valorilor umane de bază”, a adăugat el.

Arabia Saudită ”va continua, împreună cu aliaţii săi şi cu Statele Unite, în fruntea lor, să lupte împotriva terorismului, să-i oprească sursele şi să lupte împotriva ideologiei sale teroriste”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat duminică moartea liderului SI într-o operaţiune militară, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Siria, la doar câţiva kilometri de frontiera turcă.

Trump a prezentat o versiune detaliată a raidului, în cursul căruia liderul SI a fost încolţit de către forţele americane şi şi-a detonat centura de explozivi.

Cel mai căutat om din lume, al-Baghdadi este considerat vinovat de multiple atrocităţi în Irak şi Siria şi de atentate sângeroase în mai multe ţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.