Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arabia Saudită susține că un atac din partea Iranului este iminent/ Serviciile secrete ale SUA sunt în alertă

Planet Concerns
arabia saudita

Arabia Saudită a împărtășit cu SUA informații care avertizează asupra unui atac iminent din partea Iranului asupra unor ținte din regat, ceea ce a plasat armata americană și altele din Orientul Mijlociu la un nivel de alertă ridicat, au declarat oficiali saudiți și americani, informează Wall Street Journal.

Ca răspuns la acest avertisment, Arabia Saudită, SUA și alte câteva state vecine au ridicat nivelul de alertă pentru forțele lor militare, au declarat oficialii. Aceștia nu au oferit mai multe detalii despre informațiile saudite.

Oficialii saudiți au declarat că Iranul este pregătit să efectueze atacuri atât asupra regatului, cât și asupra Erbilului, în Irak, într-un efort de a distrage atenția de la protestele interne care au zguduit țara din septembrie.

Consiliul de Securitate Națională de la Casa Albă s-a declarat îngrijorat de avertismente și pregătit să răspundă în cazul în care Iranul va efectua un atac.

"Suntem îngrijorați de aceste amenințări și rămânem în contact constant prin canale militare și de informații cu saudiții", a declarat un purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate. "Nu vom ezita să acționăm în apărarea intereselor noastre și a partenerilor noștri din regiune".

Iranul a atacat deja nordul Irakului cu zeci de rachete balistice și drone armate de la sfârșitul lunii septembrie, dintre care una a fost doborâtă de un avion de război american în timp ce se îndrepta spre orașul Erbil, unde se află trupele americane. Teheranul a acuzat în mod public ceea ce numește grupările separatiste kurde iraniene cu sediul în această țară că au încurajat tulburările de acasă.

De asemenea, autoritățile iraniene au acuzat public Arabia Saudită, alături de SUA și Israel, că au sprijinit protestele din Iran. Luna trecută, comandantul Corpului Gardienilor Revoluției Islamice din Iran a avertizat în mod public Arabia Saudită să limiteze acoperirea protestelor din Iran de către canalele de știri prin satelit în limba farsi, inclusiv Iran International, un canal de televiziune prin satelit susținut de Arabia Saudită, cu sediul la Londra, extrem de popular între iranieni.

"Acesta este ultimul nostru avertisment, deoarece vă amestecați în afacerile noastre interne prin intermediul acestor mijloace de comunicare", a declarat generalul-maior Hossein Salami în remarci raportate de mass-media de stat la exercițiile militare din provincia iraniană Azerbaidjanul de Est. "Sunteți implicați în această chestiune și știți că sunteți vulnerabili".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.