Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arad: USR cere mai multe tramvaie şi autobuze în trafic, pentru a se combate aglomerarea în contextul coronavirusului

Inquam Photos / George Calin
coada tramvaie

USR a solicitat Primăriei Arad, marţi, să introducă mai multe mijloace de transport în comun în trafic, la orele de vârf, pentru a se combate aglomerarea acestora şi răspândirea virusurilor, în contextul noului coronavirus, măsură pe care reprezentanţii municipalităţii au declarat, pentru AGERPRES, că o vor analiza cu prioritate.

"Chiar dacă numărul de îmbolnăviri care s-au înregistrat în ţara noastră este relativ redus, comparativ cu alte ţări cu care avem legături, posibilitatea de izbucnire a unei epidemii de coronavirus este prezentă şi necesită măsuri ferme", se arată într-un comunicat remis de USR Arad.

În document este citat senatorul Adrian Wiener, care precizează că a propus deja autorităţilor locale măsuri pentru restrângerea riscului de îmbolnăvire.

Citește și: Măsuri pentru 'starea de URGENȚĂ' provocată de coronavirus în Japonia: Clădiri CONFISCATE și folosite drept spitale de autorități

"Tramvaiele şi autobuzele sunt locuri unde oamenii stau în spaţii restrânse, favorizând transmiterea bolilor. Combaterea înghesuielii la orele de vârf presupune densitate mai mare a mijloacelor de transport pe traseu, prin suplimentarea acestora de către Compania de Transport Public. Cerem, totodată, proceduri de dezinfectare a spaţiilor ocupate de călători şi de personalul angajat, deoarece ştim că ele nu sunt aplicate deocamdată", afirmă Wiener.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Ralu Cotrău, a declarat, pentru AGERPRES, că această măsură va fi analizată cu prioritate.

Directorul Companiei de Transport Public Arad, Claudiu Godja, a precizat, la rândul său, că există posibilitatea de suplimentare a numărului de tramvaie şi autobuze.

"Putem creşte numărul mediu de tramvaie aflate în circulaţie de la 30 la 40, dar nu fără să existe o solicitare din partea Primăriei Arad, pentru că noi avem un caiet de sarcini şi un grafic de circulaţie pe care trebuie să le respectăm. Orice tramvai sau autobuz în plus aflat în circulaţie presupune costuri mai mari din subvenţia de la primărie", a declarat Godja.

Citește și: Alexandru Rafila explică de ce nu ar fi bine să închidem școlile în România: există acest pericol

El a menţionat că dezinfectarea mijloacelor de transport în comun a început în urmă cu o săptămână şi se face la capăt de linie.

"Suplimentar, de miercuri vom avea contract şi cu o firmă specializată, care va face dezinfectarea pe timp de noapte a tramvaielor şi autobuzelor, în depou şi garaje, printr-un proces mai complex", a adăugat Godja.

CTP Arad, ai cărei acţionari sunt Consiliul Local Arad (70%) şi Consiliul Judeţean (30%), este cel mai mare transportator din judeţ, având aproximativ 600 de salariaţi şi un parc format din 129 de tramvaie şi 130 de autobuze

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.