Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arădeanul acuzat că a aruncat un bancomat în aer și a fugit cu 400.000 de lei a fost arestat

www.observatorulph.ro
bani, bancomat

Bărbatul reţinut pentru furt calificat şi distrugere, după ce ar fi provocat o explozie la un bancomat din municipiul Arad şi a sustras peste 400.000 de lei, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în timp ce partenera sa, reţinută iniţial în acest caz, va fi cercetată în stare de libertate, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Toți șoferii sunt vizați! Ce se va întâmpla cu polițele RCA

Magistraţii Judecătoriei Arad au admis, marţi, cererea procurorilor de arestare preventivă a unuia dintre suspecţii reţinuţi în cazul furtului de la un bancomat din municipiu, în timp ce al doilea suspect, o femeie, va fi cercetată în libertate.

Astfel, suspectul principal, un bărbat de 32 de ani din localitatea arădeană Semlac, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru distrugere în formă continuată prin incendiere şi furt calificat în formă continuată.

Partenera acestuia în cazul furtului, care are 28 de ani şi este localitatea timişană Dumbrăviţa, va fi cercetată în stare de libertate, pentru că procurorii nu au cerut arestarea sa.

Marţi dimineaţă, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) anunţa că un bărbat şi o femeie au fost reţinuţi, sub acuzaţia de furt calificat şi distrugere, după ce ar fi sustras, în ianuarie, bani din interiorul unui bancomat din Arad, în urma provocării unei explozii care a distrus ATM-ul.

Potrivit comunicatului IGPR, în urma a trei percheziţii efectuate luni de poliţişti, pe raza judeţului Arad, la locuinţele unor persoane bănuite de furt calificat şi distrugere, au fost descoperite şi ridicate mai multe instrumente de spargere, două butelii de oxigen şi acetilenă, racordate la furtunuri cu regulator de gaz cu manometre, şi un cablu electric cu electroşoc, confecţionat artizanal.

"În urma investigaţiilor a reieşit că, în perioada 6 - 14 ianuarie, persoanele vizate ar fi încercat să sustragă bani dintr-un ATM din Timişoara, iar la data de 14 ianuarie ar fi sustras 424.880 de lei din interiorul unui bancomat din Arad, în urma provocării unei explozii care a distrus ATM-ul", informase IGPR.

De asemenea, a fost indisponibilizat autoturismul folosit la săvârşirea faptelor.

În investigaţiile desfăşurate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad şi sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică, Unitatea Centrală de Analiză a Informaţiilor, Direcţia Operaţiuni Speciale din IGPR, precum şi de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad şi de la inspectoratele de poliţie din judeţele Timiş, Bihor, Maramureş, Cluj, Braşov, Argeş şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.