Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arafat sună ALARMA în București - Mobilizare masivă de echipamente, ambulanțe și cadre medicale, după ce incidența a sărit de 14/1000

Inquam Photos / Octav Ganea
salvari UPU covid urgenta ambulanta

Raed Arafat, șeful DSU, a semnat un ordin referitor la mobilizarea masivă de resurse în Capitală, de la corturi medicale și cadre, până la autospeciale și ambulanțe.

În vederea luării la cunoștință a numărului mare de solicitări de sprijin venite din partea cetățenilor pentru asigurarea misiunilor specifice și inclusiv în contextul solicitării de transport a acestora la unități sanitare ca urmare a creșterii exponențiale a numărului de cazuri pozitive infectate cu virusul SARS-CoV-2, echipaje medicale vor fi dislocate, după cum urmează:

1. IGSU asigură dislocarea în municipiul București a 2 posturi medicale avansate, de categoria II cu personal aferent deservirii acestora, din cadrul unităților subordonate. Locațiile se vor stabili ulterior, în funcție de nevoile operaționale.

(Postul medical avansat de categoria II este format din 3 corturi, unul de triaj şi două de tratament, adecvate pentru a trata simultan cel puţin 30 de victime. Corturile sunt transportate într-un mijloc specific de transport care permite accesul în zonele greu accesibile, având capabilit ăţile de deplasare ale unui vehicul de teren. Postul medical avansat de categoria II include sisteme de înc ălzire a cortului şi sisteme de iluminat la exterior şi interior, medicamente, materiale sanitare şi echipamentele necesare acordării asistenţei medicale de urgenţă la un nivel avansat pentru cel puţin 50 de victime. De asemenea, mai include echipamentele proprii de ventilaţie şi monitorizare pentru cel puţin 3 pacienţi simultan.)

2. IGSU asigură dislocarea a 18 autospeciale pentru transport personal și victime multiple și a 10 ambulanțe B2 în municipiul București, din cadrul rezervelor operative. Pentru fiecare autospecială se vor asigura câte 2 echipaje complete, care să deservească intervenții în regim permanent, pe durata a 24h. Locațiile se vor stabili ulterior, în funcție de nevoile operaționale.

3. Pentru creșterea capacității de răspuns la nivelul SABIF, cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale și a Ministerului Afacerilor Interne, 6 ambulanțe (5 aflate în dotarea MApN și 1 în dotarea MAI -Direcția Medicală a MAI) cu șofer, se vor alătura Serviciului de Ambulanță București-Ilfov. Acestea vor deservi pentru sprijinirea SABIF in activitățile specifice de testare a cetățenilor.

Hotărârea integrală, AICI! (.pdf)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.