Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arderea Coranului a fost interzisă într-o țară din Europa

wikipedia.org
coran

O țară din Europa interzice arderea Coranului! Decizia a fost luată după un scandal care a ajuns la nivel internațional.

Poliţia norvegiană a interzis joi un protest planificat anti-islam, inclusiv arderea unei copii a Coranului, în această săptămână, din motive de securitate, la câteva ore după ce Ministerul turc de Externe l-a convocat pe ambasadorul Norvegiei pentru a-i transmite o plângere, informează Reuters, informează Agerpres.

Protest planificat

Un grup de protestatari a planificat să ardă o copie a Coranului în faţa ambasadei Turciei din Oslo vineri, făcând ecou demonstraţiilor similare de luna trecută din Suedia şi Danemarca, a declarat poliţia. "Arderea Coranului rămâne o modalitate legală de exprimare a opiniilor politice în Norvegia. Dar acest eveniment nu poate să se desfăşoare, din motive de securitate", a anunţat poliţia din Oslo într-un comunicat, ivocând informaţii pe care le-a primit.

Poziția Turciei

Anterior joi, Ankara a condamnat ferm planurile grupului anti-islam, despre care a spus că sunt un "act provocator", a declarat o sursă din Ministerul turc de Externe, adăugând că ministerul a cerut ca demonstraţia să fie oprită.

Ce decizie poate lua Poliția

Ministerul norvegian de Externe a spus că Turcia a ridicat chestiunea demonstraţiei planificate la o întâlnire.

"Ambasadorul nostru s-a referit la dreptul constituţional al libertăţii de exprimare în Norvegia şi a adăugat că guvernul norvegian nici nu sprijină şi nici nu este implicat în demonstraţia planificată", a spus un purtător de cuvânt al ministerului. Poliţia poate interzice o demonstraţie doar dacă există pericol pentru public.

Context tensionat

Un protest ce a inclus arderea unei copii a Coranului luna trecută lângă ambasada Turciei din Stockholm de către un politician de extremă dreaptă danezo-suedez, antiimigraţie, a atras condamnarea puternică a Ankarei.

Suedia şi Finlanda au cerut anul trecut să adere la NATO după ce Rusia a invadat Ucraina, dar s-au confruntat cu obiecţii neaşteptate din partea Turciei şi de atunci caută să-i câştige sprijinul.

Suedia a anunţat joi că va înăspri legile ce acoperă apartenenţa la organizaţii teroriste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.