DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Are 10 dan la TUPEU! Nicușor Dan, după ce i-a lăsat pe bucureșteni în ger: 'Le-am spus participanților la discuție că vom schimba modul de lucru la PMB'

Adevarul
Nicusor Dan

Nicuşor Dan a declarat, după o întâlnire cu firme specializate în construcţia reţelelor termice, că este nevoie de toţi cei capabili să lucreze la modernizarea sistemului de termoficare din Bucureşti.

"Avem nevoie de toţi cei capabili să lucreze la modernizarea acestui sistem. Vrem să facem reabilitări pe mai multe tronsoane în paralel, în diverse zone din Capitală, iar acest lucru va presupune contractarea mai multor firme. Punem la dispoziţie banii necesari (80 de milioane de euro din banii primăriei şi 300 de milioane de euro din fonduri europene) pentru a reabilita sistemul de termoficare, începând cu ţevile cele mai ciuruite şi zonele în care se produc cele mai multe avarii", a scris Nicuşor Dan, marţi, pe Facebook.

Citește și: Anunț de ultimă oră al lui George Simion! Legea care va fi susținută de AUR

El a precizat că le-a spus reprezentanţilor firmelor care au participat la întrevederea de marţi că va schimba modul de lucru la PMB.

"Vom plăti la timp lucrările, iar în schimb mă aştept ca partenerii pe care-i vom avea să respecte termenele ce vor fi stabilite şi standardele de calitate a lucrărilor", a afirmat Nicuşor Dan.

Citește și: Groaznic! Activistul de mediu Daniel Bodnar ar putea rămâne paralizat

Potrivit unui comunicat al Municipalităţii, Nicuşor Dan a avut marţi o primă întâlnire cu reprezentanţii companiilor care desfăşoară activităţi în domeniul modernizării şi reparaţiilor reţelelor şi instalaţiilor de termoficare, iar discuţiile s-au concentrat pe soluţiile tehnice cele mai bune pentru modernizarea reţelelor, capacităţile de lucru disponibile şi calendarele posibile de execuţie, finanţarea pe care Primăria Capitalei o va acorda şi pre-condiţiile necesare pentru începerea lucrărilor.

În urma dialogului s-a desprins concluzia că va fi nevoie de mobilizarea unei mari părţi din capacitatea mai multor firme de construcţii prezente pe piaţă pentru a face faţă volumului de muncă necesar schimbării cât mai rapide a unui număr important de kilometri de ţeavă. S-a discutat, de asemenea, despre obligativitatea găsirii unui bun echilibru între lucrările de modernizare şi asigurarea în continuare a furnizării apei calde şi căldurii pentru bucureşteni, iar schimbarea ţevilor va trebui făcută astfel încât să afecteze într-o măsură cât mai mică traficul rutier.

Citește și: Florin Cîțu ‘țopăie’ de fericire: ‘Banca Mondială confirmă: măsurile pe care le-am luat în contextul pandemiei COVID-19 clasează România în topul țărilor cu cele mai multe și aplicate măsuri din lume’

În legătură cu capacitatea constructorilor de a face lucrări de amploarea celor necesare, primarul Nicuşor Dan a spus că acest lucru e în atenţia Primăriei şi vor fi luate măsurile adecvate. "E nevoie de o modernizare generală în rândul firmelor de construcţii, fiindcă vrem să facem lucrări pe mai multe tronsoane în paralel, în diverse zone din Capitală, în ritm rapid, iar acest lucru va presupune contractarea mai multor firme. Necesarul de lucrări depăşeşte cu mult capacitatea unei singure companii", a spus Nicuşor Dan.

Reprezentanţii firmelor care au participat la întâlnirea cu primarul general al Capitalei şi-au arătat interesul pentru a participa la licitaţiile care vor fi organizate în perioada următoare, arătând că apreciază deschiderea primarului Nicuşor Dan faţă de companiile din domeniu.

Citește și: Anunț de ultimă oră al lui George Simion! Legea care va fi susținută de AUR

La întâlnirea de marţi au participat reprezentanţii a 13 companii specializate în domeniul modernizării şi reparaţiilor reţelelor şi instalaţiilor de termoficare, la care s-au adăugat reprezentanţii companiilor municipale Termoenergetica şi Energetica Servicii.

Pe 26 ianuarie va avea loc o nouă întâlnire pe subiectul modernizării reţelelor de termoficare, la care vor fi invitaţi reprezentanţii altor firme din acest sector de activitate. Toate companiile interesate să-şi trimită reprezentanţii la această întâlnire pot trimite o solicitare la cabinetul primarului general.

Citește și: Groaznic! Activistul de mediu Daniel Bodnar ar putea rămâne paralizat

Conform primarului Nicuşor Dan, PMB va demara în curând două mari proiecte de modernizare a reţelelor de termoficare - un proiect din fonduri proprii, în valoare de 80 de milioane de euro, şi un proiect din fonduri europene, în valoare de 300 de milioane de euro - cu obiectivul de a moderniza în total un număr de 270 de kilometri de reţea de termoficare, începând cu zonele unde se produc cele mai multe avarii.

Citește și: Florin Cîțu ‘țopăie’ de fericire: ‘Banca Mondială confirmă: măsurile pe care le-am luat în contextul pandemiei COVID-19 clasează România în topul țărilor cu cele mai multe și aplicate măsuri din lume’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.