Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Are sau nu dreptate Mugur Isărescu? Beneficiile ceaiului de tei, explicate de Dr. Oana Cuzino

Inquam Photos / Octav Ganea
Mugur Isarescu

Nu ne permitem tăieri de taxe și acordare de noi ajutoare, a spus joi guvernatorul BNR Mugur Isărescu. El a remarcat că au fost perioade de panică în rândul consumatorilor (exemplul cu uleiul și benzina). „Agitația e caracteristică perioadelor de criză. Nu ne strică mai mult calm. Mai bem câte un ceai de tei", a fost mesajul lui Isărescu pentru români. Are sau nu dreptate Mugur Isărescu în privința ceaiului de tei? Oferă un posibil răspuns Dr. Oana Cuzino, care a scris despre beneficiile acestei băuturi.

„Ceaiul de tei nu este doar placut aromat, ci si extrem de sanatos, daca este consumat cu moderatie. Are efecte antiinflamatoare, antiseptice, antistres, sedative, sudorifice si emoliente”, explică dr. Oana Cuzino, în doc.ro.

„Infuzia de flori de tei este folosita in special cu rol de calmare, deoarece reduce stresul, obosela cronica, trateaza insomnia, somnul agitat si cosmarurile. Pentru ca produce somnolenta, ceaiul de tei este interzis soferilor profesionisti si chiar si tie, daca urmeaza sa te urci la volan dupa ce l-ai baut.

In general, ceaiul de tei se recomanda sa fie baut seara, dupa cina, pentru a favoriza adormirea si un somn adanc pe toata durata noptii.

Ceaiul de tei este recomandat si persoanelor cu afectiuni gastrice, renale sau cardiovasculare. Infuzia din flori de tei fluidizeaza sangele, reduce riscul aparitiei de cheaguri de sange sau tromboza, curata rinichii si ficatul, amelioreaza inflamatiile si calmeaza durerile de la nivelul acestor organe. Pentru indigestii, se recomanda amestecul de ceai de tei, cu ceai de menta si cel musetel.

In caz de raceala, gripa sau bronsita, ceaiul de tei favorizeaza transpiratia, eliminarea toxinelor, si reduce febra. Este folosit si pentru a se face gargara sau inhalatii, calmand durerile in gat, durerile de cap sau presiunea de la nivelul sinusurilor.

Infuzia de tei s-a dovedit utila si pentru infrumusetare. Compresele cu ceai de tei cicatrizeaza ranile, eczemele sau urmele lasate de acnee, reduc ridurile si cearcanele. In plus, unii specialisti sustin ca teiul ar favoriza si grabi cresterea parului, motiv pentru care se recomanda clatirea parului cu ceai de tei si masarea radacinilor firelor de par de 2 ori pe saptamana”, a explicat Dr. Oana Cuzino.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.