Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arestările în masă continuă. Peste 1000 de persoane au fost reţinute în Turcia

jang
turcia, arest

Un număr de 1.098 de persoane au fost reţinute în Turcia în ultima săptămâna pentru presupuse legături cu grupări militante sau cu tentativa de lovitură de stat de anul trecut, a indicat Ministerul de Interne turc, citat de Reuters, conform agerpres.

Ministerul informează într-un comunicat că 831 dintre aceste persoane au reţinute pentru presupuse legături cu clericul Fethullah Gulen, pe care Ankara îl acuză de orchestrarea puciului eşuat din iulie anul trecut. Dar Gulen neagă orice implicare.

Atentat DEJUCAT în Australia. Teroriştii au vrut să arunce în aer un avion de pasageri

Alte 213 de persoane din acest lot sunt suspectate de legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), implicat de peste trei decenii într-o insurecţie împotriva guvernului şi turc şi considerat drept organizaţie teroristă de către Turcia, SUA şi UE.

Încă 46 de persoane au fost reţinute pentru presupuse legături cu gruparea jihadistă Statul Islamic, iar alte opt persoane pentru presupusă apartenenţă la "grupări ale stângii teroriste".

În urma puciului eşuat din 15 iulie 2016, circa 50.000 de persoane au fost arestate în Turcia, iar alte 150.000 au fost concediate sau suspendate din funcţie în sectoarele public şi privat, în cadrul unei campanii de represalii ce a suscitat îngrijorarea Occidentului şi a organizaţiilor din domeniul apărării drepturilor omului.

Cu toate acestea, guvernul de la Ankara susţine că epurările sunt justificate de gravitatea ameninţărilor cu care se confruntă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.