Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Argentina a ieșit din recesiune

argentina

După un an de recesiune, economia Argentinei dă semne de relansare şi ar urma înregistreze din nou o creştere în trimestrul al patrulea din 2016, a anunţat vineri noul ministru al bugetului, Nicolas Dujovne, citat de AFP.

"În trimestrul al treilea, economia s-a micşorat cu 0,2% şi credem că, pe acest trend, economia s-a stabilizat şi că în trimestrul al patrulea intrăm într-o fază de expansiune şi creştere", a declarat ministrul în cursul unei conferinţe de presă, organizată în comun cu şeful guvernului, Marcos Pena, şi noul ministru de finanţe, Luis Caputo, scrie agerpres.ro.

"În 2017, vom avea creştere, iar inflaţia va scădea", a adăugat şeful guvernului.

Nicolas Dujovne şi Luis Caputo sunt succesori lui Alfonso Prat-Gay, ministrul bugetului şi de finanţe demis luni de preşedintele de centru-dreapta Mauricio Macri din cauza unor divergenţe de opinie.

Ministrul bugetului a afirmat că o "mare parte a muncii de normalizare" a celei de-a treia economii din America Latină a fost îndeplinită de guvern după o gestiune economică "dezastruoasă" în timpul preşedintelui Cristina Kirchner, între 2007 şi 2015.

Pe frontul inflaţiei, mai mare de 40% în 2016, el a subliniat că majoritarea preţurilor se află sub control şi că s-a stabilizat la 1,5% pe lună în cursul celui de-al doilea semestru şi se va situa în jurul la 20% în 2017.

"Rezultatele obţinute în materie de luptă împotriva inflaţiei sunt importante. Am ales să reducem inflaţia fără să ascundem gunoiul sub preş. Merge bine", a spus Nicolas Dujovne pentru a explica de ce politica antiinflaţionistă a întârziat să tempereze creşterea preţurilor.

Ministrul bugetului a mai afirmat că amnistia fiscală a reprezentat un succes, pentru că a permis la sfârşitul lui 2016 să intre în circuitul legal 90 de miliarde de dolari bunuri nedeclarate deţinute de argentinieni, în special în străinătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.