Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Argentina este `noul Miami` al rușilor - `În fiecare zi vin aici 30 de femei însărcinate (și bogate) pentru a naște`

DailyBusiness
turism medical

"Argentina este noul Miami al rușilor", titrează ziarele țării sud-americane, unde de luni de zile se desfășoară o adevărată "invazie" a rusoaicelor însărcinate și bogate. În fiecare zi debarcă cel puțin 30 de femei, și doar din avioanele companiei Turkish Airlines (cele mai folosite), pregătite să nască într-o clinică privată argentiniană, pentru un preț care variază între 5.000 și 30.000 de dolari. Îl numesc "el turismo de parto". Dacă bebelușul se naște aici, acesta dobândește automat naționalitatea argentiniană prin lege, iar, în scurt timp, și părinții pot obține un pașaport. Un document de aur, în aceste vremuri, pentru ruși: le permite să intre fără viză în 171 de țări, multe dintre acestea fiind astăzi interzise rușilor din cauza invadării Ucrainei și nu numai, relatează Corriere Della Sera citat de Rador.

Autoritățile argentiniene au înregistrat intrarea a 2.500 de rusoaice în 2022 și estimează că va fi depășit anul acesta pragul de 10.000 de nou-născuți ruso-argentinieni. Până în urmă cu trei ani, adică înainte de pandemie și de atacul rusesc asupra Ucrainei cu sancțiunile americane aferente, femeile din Rusia preferau Miami pentru a da naștere unui copil ruso-american. Acum traseul se îndreaptă mai spre sud. Astfel, turismul medical crește cu o rată record de 25% pe an în Argentina. "Cererea de asistență pentru procedurile de imigrare, rezidență și căutare a echipei medicale a crescut de 15 ori de la începutul războiului", a explicat Kirill Makoveev, fondatorul agenției de turism RuArgentina, pentru ziarul "Perfil".

Sviatoslav - care a preferat să nu-și dezvăluie numele de familie - are 28 de ani, este manager de proiect într-o companie franceză și a ajuns în Argentina în noiembrie anul trecut împreună cu soția sa Vera și fiica lor de un an Taissia, pentru a da naștere celui de-al doilea fiu, Daniel, născut pe 12 decembrie la Clinica "Finochietto" din Buenos Aires. "Argentina are îngrijiri medicale excelente și este mult mai ieftin să ai un copil aici decât în ​​Rusia – a spus el pentru agenția "Telam" -. În ceea ce privește dezvoltarea, aici este mai bine și nu sunt multe țări în lume, care să fie atât de deschise către migranți". Începuse să organizeze "evadarea" în august 2022, "chiar înainte ca rezerviștii să fie chemați la război". "Nu mă ascund, la început mă gândeam să vin doar pentru câteva luni pentru a se naște fiul meu aici, dar acum îmi place mult țara și situația din Rusia se înrăutățește, nu știu dacă avem un viitor acolo", a spus tânărul, care s-a stabilit împreună cu familia în cartierul Palermo din Buenos Aires.

"Argentina are unul dintre cele mai bune pașapoarte din lume și este printre cele mai ușor de obținut. Rușii au nevoie de viză pentru a călători oriunde. Ei caută un pașaport normal și sunt pregătiți să cheltuiască mulți bani pentru a putea trăi bine", concluzionează Makoveev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.