Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Argintul devine tot mai atractiv: Mișcările bursiere ridică prețul la maximul ultimilor 8 ani

BVB
BVB Bursa de la Bucuresti

Bursele globale și prețul argintului au crescut luni, pe fondul bătălia micilor investitori cu fondurile speculative, dusă pe rețelele sociale, luptă care a dus prețul metalului prețios la maximul din ultimii opt ani, relatează Reuters.

Citește și: Jurnalistul Radu Tudor îi ia apărarea lui Raed Arafat, după intervenția de la Balș: 'S-au reactivat decerebrații care îi cer demisia'

Piețele bursiere au fost inflamate săptămâna trecută, după ce o disputa micilor investitori cu fondurile speculative care au mizat pe deprecierea unor acțiuni a generat câștiguri uriașe în companii precum GameStop.

Luni chatroom-urile au stabilit că argintul este noua țintă, iar acțiunile, fondurile și monedele au crescut, ajutând la majorarea prețului cu peste 11%. Ulterior prețul a mai scăzut

Piața a impulsionat să companiile miniere listate la Londra să obțină câștiguri puternice, inclusiv de peste 19% pentru Fresnillo.

După scăderea de 3,6% săptămâna trecută - cea mai mare cădere săptămânală din ultimele trei luni - MSCI All-Country World Index a crescut cu 0,5% până la prânz, urmârind tendința burselor asiatice.

Wall Street pare pregătit pentru o revenire și mai puternică, cu futures pentru S&P 500 și NASDAQ în creștere cu aproximativ 1,2%.

În timp ce bătălia investitorilor cu Wall Street-ul, coordonată pe forumurile online, cum ar fi Reddit, a generat unele riscuri sistemice, pericolul mai mare este în sectorul tehnologic, unde unele acțiuni au avut „evaluări uluitoare”, a spus analistul Deutsche Bank Jim Reid.

Aurul a urmat argintul, în creștere cu 0,8%, până la 1.859 dolari pe uncie, în timp ce petrolul, atât Brent, cât și cel american, a rescut cu aproximativ 1%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.