Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arheologii au descoperit un mormânt comun din epoca precolumbiană în Peru

arheologie

Arheologii au descoperit un mormânt comun antic, conţinând circa 25 de schelete precolumbiene aproape intacte, cele mai multe aparţinând unor femei şi copii, în oraşul Chan Chan din nordul Peru, a declarat joi un membru al echipei, informează AFP.

Au mai fost găsite, totodată, zeci de obiecte de ceramică şi obiecte precum ace utilizate la cusut, a declarat pentru AFP arheologul Jorge Meneses.

Mormântul a fost descoperit în urmă cu circa trei săptămâni la Chan Chan, situat la circa 500 de kilometri nord de capitala Lima.

Chan Chan - care înseamnă ''soare strălucitor'' în limba chimu - a fost o fortăreaţă aparţinând culturii chimu, care a prosperat între anii 900 şi 1450 pe coasta nordică a Peru înainte de a cădea în mâinile incaşilor.

Fortăreaţa a fost construită pe o suprafaţă de circa 20 de kilometri pătraţi şi adăpostea circa 30.000 de cetăţeni în perioada sa de apogeu, fiind alcătuită din zece palate fortificate, potrivit Agerpres.ro.

A fost inclusă în patrimoniul mondial UNESCO în 1986 şi figurează totodată pe lista patrimoniului mondial în pericol.

Vestigii şi obiecte precolumbiene sunt frecvent descoperite în Peru. Luna trecută, o echipă de muncitori care monta conducte de gaz pe o stradă din Lima au descoperit rămăşiţele unui mormânt care conţinea recipiente funerare din ceramică cu o vechime de 2.000 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.