Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arhiepiscopia Bucureștilor a organizat întrunire dedicată catehizării: 'Catehetul este un propovăduitor al credinței'

www.b1.ro
Arhiepiscopia Bucurestilor

Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat miercuri o întrunire consultativă pe tema catehezei parohiale în noul context sanitar și social. S-au discutat metode de îmbunătățire a catehezei, cu scopul de a abilita cateheții să devină apologeți ai credinței în societate.

La evenimentul organizat la Centrul pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae” din București au participat părinții protoierei, responsabilii de cateheză din protoieriile eparhiei și profesorii de Omiletică și Catehetică de la Facultatea de Teologie din București: Părintele Profesor Nicușor Beldiman, consilier patriarhal, și Părintele Profesor Vasile Crețu, potrivit basilica.ro.

Citește și: Peste 33.000 de români au fost prinși de Poliție, fără mască de protecție! Bilanț făcut public de MAI

Părintele Gheorghe Ispas, consilier eparhial la sectorul Învățământ și activități cu tineret, a explicat pentru Radio Trinitas scopul și desfășurarea lucrărilor. „S-au luat în dezbatere situațiile prin care au trecut parohiile în această perioadă mai grea, de pandemie”.

În starea de urgență de anul trecut, credincioșii nu au putut participa în persoană la cateheze. Unele parohii au reușit să organizeze cateheze pe platforme online, mai ales în zona urbană, a afirmat el.

Contextul actual necesită o cunoaștere foarte bună a învățăturii de credință, a adăugat Părintele Gheorghe Ispas.

Părintele consilier a amintit definiția și rolul catehetului în societate: „Cel ce este trimis spre a propovădui învățătura de credință și despre Dumnezeu și pentru viața veșnică”.

„Creștinii din cadrul parohiilor noastre trebuie să fie bine pregătiți, să cunoască învățătura de credință ortodoxă și noi toți să fim gata apologetic a da răspuns oricui ne va cere socoteală de credința noastră”, a spus el.

„Vă aduceți aminte că în lunile anterioare învățătura noastră de credință ortodoxă și chiar Biserica au fost discreditate în mass media și presă: cu privire la împărtășire, la Euharistie, la cultul sfinților și sfintelor moaște. Ne aducem aminte ce au spus despre pelerinajul de la Sfânta Paraschiva sau de la Sfântul Cuvios Dimitrie sau chiar acum, recent, în legătură cu botezul.”

În acest scop, participanții la întrunire au oferit sugestii și propuneri pentru îmbunătățirea actului catehetic, pentru aprofundarea și intensificarea învățăturii de credință la nivelul parohiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.