Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arhiepiscopia Bucureștilor are o spălătorie ecologică de veșminte care funcționează de zece ani

Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei
spalatorie vesminte bisericesti

Arhiepiscopia Bucureștilor are de zece ani o spălătorie ecologică specializată în curăţarea veşmintelor arhiereşti, preoţeşti, diaconeşti, dar şi a veşmintelor pentru Sfânta Masă, acoperămintelor pentru Sfintele Vase şi a altor ţesături care se folosesc în cadrul ritualului liturgic.

Noutatea acestei unități comparativ cu alte spălătorii ecologice este modul în care se face debarasarea deşeurilor rezultate în urma procesului de curăţare şi spălare a obiectelor consacrate cultului divin, potrivit basilica.ro.

Citește și: SURPRIZĂ Rușii nu-l lasă pe Aleksei Navalnîi să plece în Germania: 'Decizia spitalului este inexplicabilă și monstruoasă'

„Spălătoria «Bob de rouă» se înscrie în categoria unităţilor de servicii publice prietenoase cu mediul, deoarece dispune de utilaje moderne, concepute după normele ecologice impuse de Uniunea Europeană”, a declarat pentru Ziarul Lumina Protos. Joachim Bejenariu, directorul Serviciului Colportaj al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

„Pentru veşmintele bisericeşti s-a achiziţionat un utilaj special, o maşină chimică ce nu deversează apa în reţeaua de canalizare a oraşului”.

„Această maşină are un container special care colectează apa folosită, urmând ca la o perioadă de şase luni, în baza unui contract cu o firmă specializată pentru colectarea acestor deşeuri, ele să fie arse conform canoanelor Bisericii Ortodoxe, iar cenuşa să fie îngropată în loc curat sau să fie dată pe apă curgătoare”, a explicat Protos. Joachim Bejenariu.

În cei 10 de ani de funcţionare, spălătoria „Bob de rouă” şi-a diversificat gama de servicii pentru a răspunde exigențelor de calitate ale unui portofoliu cât mai larg de clienţi, dar şi celor legate de protecţia mediului înconjurător.

În prezent, spălătoria dispune de cea mai modernă tehnologie pentru spălarea, călcarea şi ambalarea textilelor folosite în cult, dar şi pentru curăţarea obiectelor din piele şi blană, a lenjeriilor şi a altor tipuri de confecţii.

Spălătoria a fost inaugurată în octombrie 2010. Adresa spălătoriei „Bob de rouă” este Intrarea Miron Cristea nr. 1, sector 4, Bucureşti.

Recent, și Arhiepiscopia Buzăului a deschis o spălătorie de veșminte bisericești.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.