Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arhiepiscopia Bucureștilor reînvie 'MODA' PROTOCOALELOR - Semnează cu SN de Probațiune pentru creșterea gradului de siguranță comunitară în București și Ilfov

https://www.zi-de-zi.ro/2019/10/31/locatie-noua-pentru-serviciul-de-probatiune-mures/
serviciul probatiune

Arhiepiscopia Bucureştilor a semnat vineri un protocol de colaborare cu Serviciul Național de Probațiune, respectiv cu Serviciul de Probațiune București și cu Serviciul de Probațiune Ilfov, potrivit basilica.ro.

Citește și: Lumea executorilor abuzivi ZGUDUITĂ de DNA - Doi executori vor răspunde în fața judecătorilor pentru propriri ABUZIVE și spălare de bani

Arhhiepiscopia Bucureştilor a fost reprezentată de Pr. Mihai Aurel, Vicar eparhial, și de Pr. Ginel-Aurelian Ivan, consilier eparhial al sectorului Cimitire, Monumente și Servicii Funerare.

Serviciul Național de Probațiune a fost reprezentat de doamna Adriana Popescu – Director general al Direcției Naționale de Probațiune, domnul Gabriel Oancea – șef Serviciul de Probațiune București, şi doamna Iuliana Bonea – șef Serviciul de Probațiune Ilfov, potrivit basilica.ro.

Întâlnirea a avut ca obiectiv principal întărirea relațiilor inter-instituționale, prin aplicarea unui nou protocol între cele două părți implicate, cu posibilitatea diversificării și extinderii respectivului protocol în cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Între instituțiile menționate exista o mai veche colaborare (încă din 2015), dar nu era conturat un Protocol de colaborare de forma și conținutul celui semnat în 18 decembrie 2020.

Noul protocol acoperă următoarele arii de intervenție:

Citește și: Fostul militar britanic Lishman INTRĂ iar sub TUNUL DIICOT, după dosarul Ayahuasca - Este anchetat într-un nou dosar pentru evaziune și spălare de bani

1. sprijinirea persoanelor care au comis infracțiuni, aflate în evidența Serviciului de Probaţiune București sau a Serviciului de Probaţiune Ilfov, în procesul de reintegrare socială;

2. atragerea altor instituții și organizații naționale și internaționale în procesul de reintegrare socială a persoanelor care au comis infracțiuni.

Scopul declarat al acestui parteneriat este:

1. creșterea gradului de siguranță comunitară în București și județul Ilfov;

2. creșterea calității procesului de reintegrare socială a persoanelor sancționate penal fără privare de libertate, în București și județul Ilfov, precum și al persoanelor liberate condiționat cu un rest de pedeapsă neexecutat de minim 2 ani, aflate în supravegherea Serviciului de Probațiune București sau a Serviciului de Probațiune Ilfov, până la data împlinirii duratei pedepsei;

3. diminuarea recidivei la persoanele sancționate penal fără privare de libertate, în București și în județul Ilfov, precum și la persoanele liberate condiționat cu un rest de pedeapsă neexecutat de minim 2 ani, aflate în supravegherea Serviciului de Probațiune București sau a Serviciului de Probațiune Ilfov, până la data împlinirii duratei pedepsei.

„Menirea Bisericii este aceea de a-i reintegra pe unii ca aceștia mai mult decât social, lucrând și mai mult asupra fondului sufletesc, asemenea preotului duhovnic, pentru ca aceștia să nu repete greșelile care i-ar putea readuce în fața Legii”, a declarat la Radio Trinitas Pr. Cons. Ginel-Aurelian Ivan.

Fiind o colaborare de succes, cu impact pozitiv în domeniul muncii în folosul comunității, s-a propus extinderea cooperării între cele două instituții, prin realizarea unui program-pilot, care să includă toate cele șase Protoieriile din București.

Într-o primă etapă, vor fi selectate cinci-șase parohii din fiecare Protoierie, în care să fie prestate activitățile de muncă în folosul comunității.

Serviciul de Probațiune și-a manifestat disponibilitatea de a contribui la formarea persoanelor din fiecare parohie în vederea familiarizării acestora cu procedurile specifice muncii în folosul comunității.

Grupul ţintă îl reprezintă:

Persoanele față de care s-a dispus o sancțiune penală sau o măsură educativă neprivativă de libertate;

Persoanele liberate condiționat, cu un rest de pedeapsă neexecutat de minim 2 ani, aflate în supravegherea Serviciului de Probațiune București sau a Serviciului de Probațiune Ilfov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.