Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arhiepiscopia Dunării de Jos anunţă condiţiile speciale în care se va desfăşura sărbătoarea Bobotezei

Inquam Photos / Octav Ganea
boboteaza

Arhiepiscopia Dunării de Jos anunţă condiţiile în care se va desfăşura anul acesta sărbătoarea Bobotezei. Astfel, credincioşii vor primi, miercuri, sticle cu aghiasma mare sfinţită şi îmbuteliată cu o zi înainte, aceasta urmând să fie distribuită în mai multe puncte, pentru a se evita aglomeraţiile.

Potrivit Biroului de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, la sărbătoarea Botezului Domnului din 6 ianuarie la toate bisericile din Arhiepiscopia Dunării de Jos credincioşii vor primi, începând cu ora 7.00, Aghiasma Mare sfinţită şi îmbuteliată în ziua precedentă, iar cu Aghiasma Mare din 6 ianuarie vor fi doar binecuvântaţi prin stropire.

Citește și: BREAKING DNA începe anul în FORȚĂ: contract NOU pentru INTERCEPTĂRI

"Evenimentele liturgice prilejuite de sărbătoarea Botezului Domnului din acest an se vor desfăşura în condiţii de pandemie şi în conformitate cu rânduielile tipiconale, cele mai la îndemână regăsindu-se chiar în Calendarul de tip agendă, publicat de Arhiepiscopia Dunării de Jos. La toate bisericile parohiale, în ziua de 5 ianuarie, în Ajunul Bobotezei, după săvârşirea Slujbei de Sfinţire Mare a apei, Aghiasma Mare va fi îmbuteliată până seara în cele 150.000 de sticle pregătite cu mare grijă de preoţi, cu sprijinul voluntarilor parohiali, bine ştiind că poporul drept credincios atât de mult o cinsteşte, iar ea devine acum, în pandemie, o putere harică mult mai mare pentru sănătatea sufletească şi trupească a credincioşilor noştri., se arată în informarea Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Pentru evitarea situaţiilor neplăcute şi a aglomeraţiei se vor crea mai multe puncte de distribuire a Aghiasmei Mari.

În 6 ianuarie, la Praznicul Împărătesc al Botezului Domnului, în fiecare biserică va fi săvârşită Sfânta Liturghie urmată de Slujba Sfinţirii Mari a apei (Aghiasma Mare) de către preoţi pentru a fi binecuvântaţi prin stropire credincioşii prezenţi la slujbă în această zi de mare sărbătoare.

"Avem certitudinea că înţelepciunea, priceperea şi echilibrul preoţilor noştri şi înţelegerea dintotdeauna a bunilor noştri creştini vor contribui decisiv la conturarea sărbătorii în înţelesul ei mare de Teofanie, de sfinţire a sufletelor şi a trupurilor noastre, a caselor, a ogrăzilor, a locurilor, a zonei, a ţării şi a lumii întregi", transmit reprezentanţii Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.