Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arhiepiscopia Dunării de Jos are în proiect dublarea valorii burselor pentru elevi

GAL
scoala clasa elevi

Arhiepiscopia Dunării de Jos a anunţat sâmbătă că în 2021 are ca proiect dublarea valorii burselor oferite elevilor.

Hotărârea a fost luată de Adunarea Eparhială în timpul şedinţei de lucru, care a avut loc în sala de conferinţe „Episcop Melchisedec Ştefănescu” a Centrului Eparhial, potrivit basilica.ro.

Citește și: Rareș Bogdan este pompierul de serviciu! Stinge ‘incendiul’ dintre Florin Cîțu și Vlad Voiculescu: Prim-ministrul a făcut, în special, referire la cei din Opoziție

Dintre proiectele stabilite pentru anul curent, amintim:

desfăşurarea de activităţi în cadul aşezămintelor bisericeşti, prin implicarea copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate, a celor care sunt din familii monoparentale, precum şi a persoanelor vârstnice;

continuarea campaniilor socio-medicale „Sănătate pentru sate” şi „O picătură de sânge salvează o viaţă!”;

continuarea ajutorării vârstnicilor din mediul rural (ajutoare pentru spitalizare, medicamente sau întreţinere materială), în special a celor care au copiii plecaţi în străinătate sau nu au urmaşi.

organizarea unor echipe de profesori voluntari în mai multe centre din cuprinsul eparhiei pentru oferirea de meditaţii gratuite elevilor din clasele terminale în perioada care a rămas până la examenele naţionale, după modelul celor oferite elevilor seminarişti gălăţeni;

dezvoltarea de parteneriate cu alte instituţii medicale, şi nu numai, în vederea continuării iniţiativelor de susţinere a programelor socio-medicale în vreme de pandemie, sprijinirea persoanelor vulnerabile, în special a copiilor şi a vârstnicilor.

La şedinţa prezidată de Arhiepiscopul Casian au fost prezentat rapoartele de activitate pe anul 2020 ale sectoarelor Centrului Eparhial şi ale celorlalte subunităţi bisericeşti.

A fost subliniată implicarea Eparhiei în programele sociale, culturale şi educaţionale. Suma investită în aceste proiecte a fost de 6.862.403 de lei, având ca beneficiari 60.309 persoane, o parte dintre acestea fiind asistate în cele 48 de aşezăminte bisericeşti, sociale şi filantropice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.