Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Persoanele fără adăpost, cele din carantină şi asistaţii sociali primesc mţncare zilnic la Arhiepiscopia Dunării de Jos

ro.wikipedia.org
Arhiepiscopia aradului

Arhiepiscopia Dunării de Jos oferă zilnic mâncare persoanelor fără adăpost, celor din carantină şi asistaţilor sociali din Brăila şi Galaţi, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, preot Rareş Bucur, potrivit Agerpres.

"În această situaţiei de urgenţă provocată de răspândirea coronavirusului COVID-19 în ţara noastră, persoanele fără adăpost din Galaţi şi Brăila au fost duse de către autorităţile locale la Centrele de Găzduire în Regim de Urgenţă.

Citește și:  Streinu Cercel, despre testarea din Capitală: 'Dacă modelul va fi de succes, îl replicăm în țară'

Pentru a veni în sprijinul semenilor noştri greu încercaţi de lipsa unui adăpost, dar şi al autorităţilor locale, care se confruntă cu o situaţie fără precedent, provocată de această epidemie, Arhiepiscopia Dunării de Jos, la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, oferă hrană zilnic, prin parohii, persoanelor aflate în aceste zile în Centrele de Urgenţă din Galaţi şi Brăila", se arată într-un comunicat de presă semnat de preotul Rareş Bucur.

Astfel, pe toată perioada epidemiei, la cantina socială din cadrul parohiei "Naşterea Domnului" din Brăila va fi pregătită zilnic hrană caldă pentru cele 60 de persoane fără adăpost din oraş, care va fi transportată la Centrul Social de Găzduire în Regim de Urgenţă din municipiu.

De asemenea, opt aşezăminte sociale parohiale din municipiul Brăila oferă zilnic alimente celor 329 de asistaţi aflaţi în evidenţe, prin deplasarea voluntarilor la casele lor.

Şi persoanele aflate în carantina instituţionalizată de la Galaţi primesc zilnic micul dejun din partea Centrului eparhial, dar şi alte produse de strictă necesitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.