Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arhiepiscopia Iașilor a încheiat un parteneriat cu 60 de medici de familie care vor informa pacientele în criză de sarcină

Twitter
gravida sarcina

Pro Vita Iași, Departamentul Pro Vita al Arhiepiscopiei Iașilor, a încheiat în primele luni ale anului parteneriate cu 60 de medici de familie. Aceștia vor informa pacientele despre programul Praesidio al arhiepiscopiei, care oferă sprijin pentru femeile în criză de sarcină.

Medicii de familie vor promova serviciul de consiliere pro-viață Tel Verde 0800 800 116, care oferă consiliere non-stop pentru femeile în criză de sarcină care vor să ducă sarcina la termen și să își asume statutul de mamă, potrivit basilica.ro.

Citește și: Dr. Adina Alberts: Am informații că sunt mulți pacienți tratați cu medicamente experimentale, scumpe, fără indicație în Covid

Scopul serviciului de consiliere să ofere alternative viabile și personalizate la așa-zisa „alternativă” facilă a avortului, care nu-i oferă copilului nenăscut nicio opțiune.

„Cei mai mulți medici pe care i-am abordat au fost foarte deschiși”, a declarat Anca Pulpa, psiholog al Departamentului Pro Vita. „Suntem aici să ajutăm și toate femeile trebuie să știe acest lucru. Există o alternativă reală la avort și noi putem oferi această a doua cale de ieșire din impas, pentru oricine dorește.”

„Dreptul la alegere al femeii este esențial și trebuie respectat, mai ales într-o societatea actuală. Tocmai la acest drept de a opta facem și noi apel”, a adăugat psihologul Pro Vita Iași. „Avortul provoacă multe dureri, pe lângă faptul ca ia viața unui om. De ce ar trebui ca o femeie sa aleagă această cale, când poate găsi ajutor concret, real, pentru a depăși altfel o situație dificilă?”

Anca Pulpa a mai spus că serviciile nu sunt condiționate. Cei implicați în proiect, psihologi, asistenți sociali, preoți și mame cu experiență, își doresc să ofere ajutor fără să judece pe cineva.

Prin programul Praesidio, Pro Vita Iași oferă:

burse de sprijin pentru femei însărcinate și tinere mame;

spații de cazare în locuințe protejate;

o echipa de specialiști pentru consiliere.

„Obiectivul nostru este să colaborăm cu cât mai mulți medici de familie pe plan local și național. Până acum am ajutat pe oricine ne-a solicitat, din orice regiune a țării, având cazuri chiar și din străinătate”, a declarat Părintele Cosmin Brînză, coordonatorul Programului Praesidio al Arhiepiscopiei Iașilor. „De aceea, avem nevoie de medici de familie colaboratori de peste tot.”

„Suntem îndemnați de Apostolul Pavel să purtăm sarcinile unii altora, pentru că astfel vom împlini legea Domnului Hristos. De aceea, toate proiectele noastre se desfășoară pentru a purta grijile și greutățile unor mame puse în fața unor decizii dificile”, a mai spus părintele Cosmin Brînză.

În primele luni ale anului, prin acest parteneriat dintre Biserică și medici, două mame au ales viața pentru copiii lor, nu avortul. Mai multe detalii despre activitatea Departamentului Pro Vita puteți se găsesc la www.provitaiasi.ro.

Pro Vita Iași funcționează ca departament al Arhiepiscopiei Iașilor din 2011 și are ca scop protejarea și cultivarea vieții începând de la concepție. Oferă sprijin pentru mame și familii, promovează cultura și educația pro-viață și pro-familie. În 2018, Mitropolia Moldovei și Bucovinei a decis înființarea unui Departament Pro Vita în fiecare eparhie proprie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.