Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arhiepiscopia Iașilor răspunde la acuzațiile fără precedent ale unui prefect: 'Au respectat regulile în vigoare, mai ales distanțarea și purtare măștilor'

ÎPS Calinic Teofan Veniamin

Biserica Ortodoxă Română este din nou arătată de degetul, fără probe, de oficialii guvernamentali! Se întâmplă la Botoșani, unde prefectul spune că din cauza credincioșilor care au participat la slujba de Bobotează s-ar fi răspândit virusul SARS-COV-2 într-o localitate.

”E o afirmație a domnului prefect care începe cu "s-ar părea că...". Deci nu s-a stabilit ceva în sensul acesta.”, este precizarea oferită pentru STIRIPESURSE.RO de preotul Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor, după ce prefectul județului Botoșani a acuzat că din cauza slujbei de Bobotează a crescut numărul de infectări în Havârna.

Citește și: Mesaj de la Muntele Athos, în privința vaccinului anti-Covid: ‘Este produs forțat, în condițiile în care lipsesc încă multe informații despre biologia coronavirusului’

Este pentru prima dată când un oficial al statului român, în speță reprezentantul guvernului condus de Florin Cîțu în teritoriu, lansează acuzații atât de grave la adresa Bisericii Ortodoxe Române.

"Din analiza situaţiei epidemiologice a celor care s-au infectat în comună, s-ar părea că sursa de infectare este prilejuită de un eveniment religios, în speţă Boboteaza", a declarat, în şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul Dan Nechifor.

Citește și: Valeriu Gheorghiță: Nu cred că anul viitor vom mai avea o altă campanie de vaccinare

În exclusivitate pentru STIRIPESURSE.RO, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor, îl contrazice pe prefectul de Botoșani. ”Preoții din localitate spun că la Bobotează au fost puțini credincioși. Cei mai mulți dintre ei au stat afară și au respectat regulile în vigoare, mai ales distanțarea și purtarea măștilor.”, a explicat preotul Sturzu,

Prefectul Dan Nechifor a precizat că poliţiştii şi jandarmii vor intensifica acţiunile de control în zona respectivă, în special pe parcursul serii, astfel încât virusul să nu fie răspândit şi în celelalte sate ale comunei Havârna.

Citește și: Raed Arafat: ‘Pentru școli ultima analiză se va face la începutul lui februarie pentru a decide definitiv care va fi abordarea’

Autorităţile judeţene au cerut avizul Institutului Naţional de Sănătate Publică pentru carantinarea localităţii, însă adoptarea acestei măsuri a fost amânată.

Primarul comunei Havârna, Rodica Baltă, a anunţat, în aceeaşi şedinţă a CJSU, că a dispus închiderea, începând de vineri, a pieţei din localitate.

Citește și: Mesaj de la Muntele Athos, în privința vaccinului anti-Covid: ‘Este produs forțat, în condițiile în care lipsesc încă multe informații despre biologia coronavirusului’

Comuna Havârna are o populaţie de 4.308 locuitori, iar în ultima săptămână au apărut 33 de cazuri de infectare cu COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.