Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arhiepiscopia Romano-Catolice de Bucureşti atrage atenţia asupra unei erori de pe panourile din pasajul de la Piaţa Universităţii

arcb.ro

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti (ARCB), Francisc Doboş, atrage atenţia asupra unei erori de pe un panou din pasajul de la Piaţa Universităţii, unde a fost scris greşit numele celui care a citit Proclamaţia de Unire de la Alba Iulia: Emil Hossu în loc de Iuliu Hossu. Doboş spune că trebuie scos în evidenţă rolul pe care l-a avut Biserica Greco-Catolică în realizarea Marii Uniri, însă ar trebui evitate astfel de greşeli, scrie news.ro.

Citește și: S-a aflat! Meghan Markle va fi condusă la altar de prinţul Charles

"Trebuie scos în evidenţă rolul central al Bisericii Greco-Catolice în făurirea Marii Uniri de la 1918. Se pare că este un pic neglijat rolul ei la ceas aniversar. Iar atunci când este amintit ar trebui evitate astfel de erori. Episcopul greco-catolic IULIU (şi nu Emil) Hossu a citit Declaraţia Unirii”, a scris pe Facebook Francisc Doboş.

Foto: Francisc Doboş - Facebook

El precizează că în materialul video difuzat în pasaj este corect menţionat numele episcopului greco-catolic.

Iuliu Hossu a fost episcop greco-catolic de Cluj şi cel care a citit Proclamaţia de Unire de la Alba Iulia la 1 decembrie 1918 în faţa a mii de români, pe când avea doar 32 de ani. Episcopul greco-catolic a fost şi cel care a dus regelui Ferdinand şi Reginei Maria hotărârea de unire a Transilvaniei cu Vechiul Regat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.