Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor îndeamnă clericii şi monahii să respecte măsurile de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2

doxologia.ro
preoți

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a îndemnat clericii şi monahii să respecte cu stricteţe măsurile pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus, după ce şeful IPJ Suceava, Adrian Buga, a atras atenţia că acestea nu se respectă, în special în mediul rural.

Într-un comunicat al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, clericii şi monahii sunt atenţionaţi să ia act de o adresă transmisă de IPJ Suceava în care şeful poliţiei judeţene atrage atenţia că, având în vedere dinamica şi contextul epidemiologic actual, se impune intensificarea activităţilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2 şi responsabilizarea celor care gestionează aceste probleme, potrivit AGERPRES.

Citește și: Rareș Bogdan, mesaj nemilos: ‘Ticăloșia, corupția, lenea, nepăsarea, incompetența trebuie combătute fără milă și sancționate aspru’

În adresa transmisă Arhiepiscopiei, şeful IPJ Suceava face referire şi la actele normative care trebuie adoptate în zona şi în incinta lăcaşelor de cult şi modalitatea de desfăşurare a activităţilor cultelor religioase şi reiterează rugămintea de a se respecta întocmai legislaţia şi măsurile de prevenţie.

"Personalul clerical are în aceste momente, mai mult ca oricând, un rol puternic de formator de opinie şi are capacitatea de a responsabiliza populaţia cu privire la normele de siguranţă sanitară", a transmis Buga.

El arată că a făcut aceste solicitări în condiţiile în care sunt cazuri recente ce indică faptul că, mai ales în mediul rural, astfel de măsuri de prevenţie nu sunt respectate, iar personalul bisericesc nu manifestă suficientă preocupare faţă de această problematică, vulnerabilizând comunităţile pe care le deservesc.

Citește și: Ludovic Orban, mesaj îngrijorător pentru români: ‘Ne confruntăm cu o creştere a numărului de cazuri, nu o negăm’

Buga a exemplificat cu două situaţii înregistrate în 25 octombrie la Câmpulung Moldovenesc, respectiv Dorna Arini în 10 iulie, cazuri în care poliţiştii şi jandarmii au aplicat amenzi.

Şeful IPJ Suceava a cerut Arhiepiscopiei să solicite clerului să respecte legea pentru "a grăbi reluarea cât mai curând a stării de normalitate şi siguranţă sanitară".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.