Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arhiepiscopul Argeșului atacă problema știrilor false: 'Zvonistica, mare pacoste'

twitter
fake

În contextul răspândirii a tot felul de informații despre criza Coronavirus, Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului atacă problematica știrilor false prin republicarea unui articol mai vechi, intitulat „Zvonistica”, pe site-ul oficial al Eparhiei.

Textul foarte concis atrage atenția asupra derutărilor generate în societate de informațiile false, potrivit Basilica.ro.

Citește și: CCR discută pe 6 mai sesizările PNL pe legile inițiate de PSD privind amânarea plății ratelor și suspendarea plății utilităților

„Mare pacoste pe capul nostru mai este şi cu zvonurile care zboară ca păsările legendare de foc. Cel mai grav lucru este că zvonurile nu sunt verificate, câtuşi de puţin, şi le luăm ca drept adevăruri sigure. Ba, mai adăugăm şi noi câte ceva la ele”, spune ierarhul.

„Se ştie că oamenii zăpăciţi de zvonuri nu mai sunt în stare să judece stările de lucruri şi nici nu pot”, subliniază Părintele Arhiepiscop.

În argumentarea sa, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic îl citează pe istoricul Tacitus:

Citește și: Impozitarea cu 90% a salariilor de lux din sistemul bugetar: lista măsurilor USR pentru Klaus Iohannis și Ludovic Orban

„Trebuie lăsat timp chiar şi pentru zvonuri, ca să se învechească; de cele mai multe ori cei nevinovaţi nu se pot apăra împotriva urii recente”.

La final, IPS Calinic are o concluzie clară pentru toți cei ce distribuie informații:

„Hotărât: Orice vorbă, înainte de a o slobozi în lume, să constaţi că este adevărată. Şi chiar nici atunci, să nu te grăbeşti a o spune, dacă nu aduce bun folos cuiva”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.