Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arhiepiscopul de Canterbury, în timpul jurământului: 'Încoronăm un rege care să ne slujească'

AP Photo
Arhiepiscopul de Canterbury, charles

Arhiepiscopul de Canterbury s-a adresat regelui Charles al III-lea în timpul depunerii jurământului său de încoronare şi a declarat că "încoronăm astăzi un rege care să ne slujească", în timpul ceremoniei care se desfăşoară în aceste momente la Westminster Abbey din Londra, informează DPA.

Arhiepiscopul Justin Welby a vorbit despre felul în care "Isus Hristos a fost uns nu pentru a fi slujit, ci pentru a sluji". "Greutatea sarcinii care v-a fost atribuită astăzi, Majestăţile Voastre, poate fi suportată doar în spiritul lui Dumnezeu", a adăugat el, potrivit Agerpres.

Justin Welby a vorbit şi despre priorităţile regelui ca monarh, inclusiv "modul de a-i creşte şi de a-i încuraja pe tineri în conservarea mediului natural". "Am văzut aceste priorităţi în viaţa şi în îndatoririle oficiale îndeplinite de regele nostru", a adăugat el.

În scurtul său jurământ, arhiepiscopul de Canterbury a declarat: "Suntem aici pentru a încorona un rege şi încoronăm un rege care să ne slujească. Ceea ce este oferit astăzi este în beneficiul tuturor".

Justin Welby a mai spus că unitatea adusă în întreaga ţară de regele Charles reprezintă "ceea ce ne uneşte şi care oferă comunităţilor sentimentul că sunt puternice, fericite, bucuroase şi victorioase".

"Prin ungerea cu Duhul Sfânt, regelui îi este oferit ceea ce niciun conducător nu poate să obţină vreodată prin voinţă, politică, război sau tiranie: Duhul Sfânt ne atrage spre iubire în acţiunile noastre. Fiecare dintre noi este chemat de Dumnezeu să slujească. Indiferent de ceea ce facem în vieţile noastre, fiecare dintre noi poate să aleagă astăzi calea lui Dumnezeu", a adăugat arhiepiscopul de Canterbury.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.