Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arhiepiscopul Dunării de Jos, IPS Casian, a afirmat că Sf. Cuv. Parascheva este persoana cea mai îndrăgită de români

basilica.ro
IPS Teodosie, IPS Casian

Arhiepiscopul Dunării de Jos a afirmat marți că Sf. Cuv. Parascheva este persoana cea mai îndrăgită de români, după Maica Domnului. Ierarhul a transmis pe Facebook un mesaj de recunoștință, speranță și rugă, în care vorbește despre legătura sfintei – pe care o vede ca pe o persoană vie – cu eparhia Dunării de Jos, conform basilica.ro

„Suntem în orașul de la Dunăre. Maică, cum vom uita intrarea Sfintelor Moaște în Moldova prin portul Galaţi? Ai mers la Iași. Din neam în neam, de sute de ani ai lăsat duhul tău în viața noastră, creștinii de la Dunăre, din Balcani și din toată țara, prin iubire și ajutor”, a scris arhiepiscopul.

„Haideți să-i mulțumim Sfintei Parascheva pentru numele ei sfânt pe care îl poartă multe persoane, pentru bisericile închinate ei și pentru Cantina «Sf. Parascheva», unde sute de persoane zilnic se hrănesc din credință cu pâine! Dar mai ales, te rugăm, Maică, izbăvește-ne de toată boala și de toată neputința!”, continuă mesajul.

Ierarhul amintește că spitalul Covid-19 din Galaţi și personalul acestuia se află sub ocrotirea sfintei și înseamnă credincioșii să se roage pentru personalul medical:

„Să ne rugăm, fraților, pentru cei care ne îngrijesc sănătatea, medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Galaţi! 365 din 365 de zile, ei știu cine este Sfânta Parascheva: doctorul neînfricat care se atinge de orice bolnav și cu puterea lui Dumnezeu întărește forța medicului care îi dă tratamentul de vindecare celui bolnav”.

Arhiepiscopia Dunării de Jos administrează și un orfelinat de fete aflat sub ocrotirea sfintei, a mai menționat ierarhul, mulțumindu-i pentru prezența ei în viața fetelor.

„Nu pot merge mulți la moaștele tale, Sfântă. Însă, prin duhul tău te rugăm să fii prezentă în noi toți care în această seară îți rostim acatistul ca să ne ții în picioare sănătoși!”, a încheiat Înaltpreasfințitul Părinte Casian.

La Iași se desfășoară pelerinajul de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva. Joi Sfânta Liturghie va fi oficiată în aer liber. Moaștele au fost scoase vineri spre închinare în curtea Catedralei Mitropolitane din Iași, iar manifestările se desfășoară cu măsuri stricte de protecție sanitară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.