Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arhipelagul Balearelor va primi turişti germani începând din 15 iunie în cadrul unui proiect pilot de reluare a turismului

https://zbordirect.com/
Insulele Baleare

Arhipelagul Balearelor va primi turişti germani începând din 15 iunie în cadrul unui "proiect pilot" de reluare a turismului cu două săptămâni înainte de deschiderea frontierelor spaniole la 1 iulie, au anunţat marţi autorităţile locale, citate de France Presse, potrivit Agerpres.

Acest proiect prevede "redeschiderea în mod controlat a legăturilor aeriene pentru a permite sosirea în Baleare a turiştilor veniţi din Germania de la 15 iunie", a anunţat guvernul regional într-un comunicat.

Aproape 11.000 de germani vor putea profita de aceste insule însorite înainte chiar ca libertatea de circulaţie să fie restabilită de la 21 iunie pentru spanioli în interiorul ţării. Frontierele spaniole nu vor fi deschise total turiştilor străini decât de la 1 iulie.

"Vom fi prima destinaţie din Spania care se deschide pieţei internaţionale", şi-a exprimat satisfacţia consilierul regional responsabil de turism, Iago Negueruela, în cadrul unei conferinţe de presă.

Urmând un "protocol sanitar strict", un maxim de 10.900 de turişti vor sosi în "mod eşalonat", timp de "14 zile", cu "luarea temperaturii" la sosire şi "urmărire telefonică" din partea autorităţilor pentru a controla eventuala apariţie a simptomelor de COVID-19, se menţionează în comunicat.

Citește și: Radu Mazăre a cerut să fie transferat în Madagascar. Ce a decis instanța

Guvernul şi-a dat aprobarea pentru acest proiect pilot efectuat în cadrul unui acord între executivul regional şi trei turoperatori de turism germani.

"Germania are o situaţie epidemiologică foarte similară" celei din Baleare, arhipelag care a fost destul de puţin afectat de pandemie, a explicat Iago Negueruela.

Ministerul Sănătăţii a amintit marţi că guvernul este deschis propunerilor altor regiuni spaniole, precum Andaluzia (sud), Catalonia (nord-est) şi Valencia (est), dacă doresc să participe la un astfel de proiect pilot. Un proiect similar este în examinare în insulele Canare.

Împiedicaţi să profite de reşedinţa lor secundară în Baleare din cauza închiderii frontierelor, numeroşi germani au protestat de la sfârşitul lunii aprilie pe lângă autorităţile spaniole.

Insula Mallorca constituie un loc de vilegiatură preferat de germani în asemenea măsură încât ei o numesc "cel de-al 17-lea land" al ţării lor. Circa 4,5 milioane dintre ei s-au dus acolo în 2019 pentru a profita de plajele sale idilice şi de nopţile sale festive.

Spania este a doua destinaţie turistică mondială şi turismul reprezintă 12% din PIB, dar şi una dintre ţările cele mai afectat din lume de pandemia de COVID-19, cu peste 27.000 de morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.