Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arhitectul britanic David Chipperfield a fost recompensat cu Premiul Pritzker

worldarchitecture.org
premiul Pritzker

Premiul Pritzker, cea mai mare distincţie din lumea arhitecturii, a fost acordat marţi britanicului David Chipperfield, în vârsta de 69 de ani, cunoscut pentru minimalismul şi eleganţa lucrărilor sale, relatează AFP.

"Subtil, dar puternic", "este un arhitect prolific care este radical în reţinerea lui" şi al cărui stil "atemporal şi modern se confruntă cu urgenţele climatice, transformă relaţiile sociale şi revitalizează oraşele", au afirmat organizatorii ceremoniei de decernare a premiului, potrivit unui comunicat.

David Chipperfield s-a declarat "depăşit" de emoţia de a primi "această onoare extraordinară", potrivit Agerpres.

"Consider acest premiu ca o încurajare pentru a continua să-mi îndrept atenţia nu numai asupra substanţei arhitecturii şi a sensului acesteia, ci şi asupra contribuţiei pe care o putem aduce ca arhitecţi în confruntarea cu provocările existenţiale ale schimbărilor climatice şi inegalităţii în societate", a adăugat el, potrivit comunicatului.

"Ştim că, în calitate de arhitecţi, putem avea un rol mai important şi mai asumat în crearea unei lumi care să fie nu numai mai frumoasă, ci şi mai dreaptă şi mai durabilă", a continuat el.

David Chipperfield este cunoscut mai ales pentru renovarea Muzeului Neues din Berlin şi a Palatului Vechilor Procuraţi, care se învecinează cu mitica Piaţă San Marco din Veneţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.