Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aripa umanistă din PSD face prima mutare de efect în Parlament

sah

Foști parlamentari ALDE care s-au afiliat PSD în Parlament (grupul umanist) au depus o propunere legislativă de transpunere în legislație a rezultatului referendumului anti-corupție inițiat de Klaus Iohannis în 2019.

Vezi și: STENOGRAMĂ - Marcel Ciolacu: Mi s-a umplut paharul. Mi-am luat-o şi din interior şi din exterior

Pe 26 mai 2019, românii au fost chemați la urne la referendumul consultativ pe tema justiției. 85.91% dintre votanți au fost de acord cu „interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție”, iar 86,18% au fost de acord cu „interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională”.

Parlamentari PPU-SL (umaniștii afiliați PSD) au înregistrat la Senat o propunere de completare a Codului Administrativ „în vederea punerii in opera a vointei suverane a poporului roman, exprimata la referendumul organizat in data de 26 mai 2019”.

Legea introdusă în circuit parlamentar prevede că:

  1. In exercitarea atributiilor sale, Guvernul nu poate adopta ordonante de urgenta in domeniul legilor constitutionale, in domeniul infractiunilor si al pedepselor si in domeniul organizarii judiciare.
  2. Ordonantele de urgenta ale Guvernului nu pot afecta regimul institutiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertatile si indatoririle prevazute de Constitutie sau drepturile electorale ale cetatenilor si nu pot viza masuri de trecere silita a unor bunuri in proprietatea publica.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.