Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armand Goșu spune ce înseamnă mesajul privind slăbirea operațiunilor ruse în Kiev: Putin cumpără timp ca să își refacă forțele și să atace în estul Ucrainei”

www.stirileprotv.ro
armand gosu

Armand Goșu a explicat miercuri seară, la B1 TV, ce înseamnă de fapt mesajul privind slăbirea operațiunilor ruse în zona Kiev. Acesta precizează că Vladimir Putin are nevoie de timp și că armata rusă încearcă regrupare.

„Lucrurile nu sunt foarte clare. La Kiev după 15 martie e vorba despre o contraofensivă ucraineană care a împins trupele rusești la o distanță mai mare de oraș. Trupele care trebuiau inițial să înconjoare Kievul și să îl asedieze au intrat după 15 martie într-un război de poziție și au săpat tranșee iar acum sunt practic într-o defensivă.

Mi se pare corect pentru Putin să încerce să salveze acele trupe, să le ducă în spatele frontului, să încerce să reorganizeze unitățile respective pentru că au avut niște pierderi umane consistente și de tehnică militară. Nu poți să reorganizezi pe linia frontului unități mari. Trupele rusești au și o rată mare de dezertare.

Azi noapte au fost lupte intense în regiunea Cernikov, în jurul orașului. Doar la Kiev se confirmă că trupele rusești dau semne că se retrag. Dar și acolo e posibil să fie mai importantă contraofensiva armatei ucrainene. În acest moment asistăm la o regrupare a trupelor rusești. Putin cumpără timp ca să își refacă forțele și să atace în estul Ucrainei în regiunea Donbas”, a precizat Armand Goșu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.