Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata americană suspendă zborurile Osprey deasupra Japoniei

Forţele americane au decis miercuri să suspende zborurile aparatelor hibrid Osprey în Japonia după un incident care a realimentat temerile şi protestele localnicilor, relatează France Presse, potrivit agerpres.

Guvernul japonez a obţinut această concesie de la principalul său aliat pentru a calma tensiunile provocate de prezenţa bazelor americane în Japonia, în special în Okinawa.

Citeşte şi: Washingtonul AVERTIZEAZĂ Beijingul asupra oricărui comportament 'agresiv' în Marea Chinei de Sud

Un aparat Osprey a trebuit să efectueze o amerizare de urgenţă în largul acestui arhipelag din extremitatea sudică a Japoniei în noaptea de marţi spre miercuri din cauza unei elice avariate în timpul unui exerciţiu de realimentare în zbor. Echipajul a fost salvat.

În pofida scuzelor formulate de un responsabil american de rang înalt, Lawrence Nicholson, în cadrul unei conferinţe de presă, acest incident a relansat reticenţele exprimate în mod repetat de către populaţia locală faţă de aparatele hibrid MV-22 Osprey, care decolează ca un elicopter şi zboară apoi ca un avion.

Punerea în exploatare a acestor aparate în Japonia fusese deja întârziată de accidentele survenite în alte zone şi teama japonezilor cu privire la ele nu a fost niciodată total înlăturată.

Citeşte şi: Şeful diplomaţiei franceze îl trage de mânecă pe Donald Trump: 'Atenţie la China!'

Prezenţa trupelor americane la Okinawa este prost primită de locuitori şi mai multe diferende rămâne nerezolvate, între care cel al mutării în regiune a bazei aeriene de la Funtenma, unde sunt desfăşurate aparatele Osprey. Rezidenţii ar vrea ca ea să dispară pur şi simplu de pe teritoriul lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.