DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Armata ascunde motivele pentru care Gabriel Oprea a fost trecut în rezervă

oprea

Armata Română nu vrea să comunice motivele trecerii în rezervă a generalului Gabriel Oprea, actual ministru de Interne şi vicepremier pe securitate naţională. La o solicitare formulată de Cătălin Prisacariu, jurnalist la cotidianul "România Liberă", informaţiile de acest fel sunt considerate "date personale".

"La o singură întrebare (cea referitoare la studiile lui Oprea) am primit un răspuns decent (nici nu era greu, studiile și le menționează și Găbiță în CV-ul său, care e public).

La întrebarea referitoare la evoluția gradelor lui Oprea, însă, bravii gradați au răspuns așa: 'În conformitate cu prevederile Statutului corpului ofiţerilor, aprobat prin Hotărârea Consiliului de Miniştri nr. 1177/1965, şi, începând cu data de 18 septembrie 1995, în temeiul prevederilor Statutului cadrelor militare, aprobat prin Legea nr. 80/1995, publicată în Monitorul Oficial nr. 155 din 20.07.1995, cu modificările şi completările ulterioare, a obţinut gradele militare de ofiţer şi general.' Așa-i că-s geniali idioții ăștia de la biroul de presă al Armatei? Eu îi întreb ce grade și cînd le-a primit Oprea, ei îmi răspund că Oprea a fost ofițer și, apoi, general, de parcă putea să fie general încă de cînd era mucos la școala primară, fără să fi fost întîi ofițer. Despre evoluția cronologică a gradelor, mucles, că se supără Găbiță.

Dar cel mai mișto a fost răspunsul Armatei la întrebarea referitoare la data și motivele care au dus la trecerea în rezervă a gheneralissimului pensat. Ia citiți cilea răspuns de chipiu ținut pe ceafă, ca la milițieni: 'Potrivit prevederilor art. 12 lit. d) din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările şi completările ulterioare, informaţiile cu privire la datele personale sunt exceptate de la accesul liber al cetăţenilor.' Bă, nu vă e rușine, bă, lingăilor?! Vasăzică, după ce i-am plătit cu toții școlile militare, uniformele și mîncarea la popotă lu’ Găbiță, voi veniți acum și ziceți că nu avem dreptul să aflăm de ce unul (care a fost și premier al României cîteva săptămîni) a fost trecut în rezervă? Și nici măcar cînd?!", scrie Cătălin Prisacariu pe blogul personal.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.