Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata etiopiană a ucis 42 de bărbaţi înarmaţi acuzaţi că au participat la masacrul de miercuri soldat cu 100 de morţi

masacru

Armata etiopiană a ucis 42 de bărbaţi înarmaţi acuzaţi că au participat la masacrul de miercuri soldat cu circa 100 de morţi într-o regiune din vestul ţării, la graniţa cu Sudanul, au anunţat joi autorităţile regionale, transmit AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

Armata federală etiopiană "a ucis 42 de membri ai forţelor opuse păcii care au atacat ieri (miercuri) civili în localitatea Bekuji Kebele şi a confiscat arme de foc şi săgeţi", a indicat într-un comunicat guvernul regional din Benishangul-Gumuz.

În comunicat nu se precizează cine sunt acele forţe, dar în octombrie premierul Ahmed Abiy a atribuit violenţele combatanţilor veniţi din statul învecinat sudanez, Nilul Albastru, invitând guvernul de la Khartoum să reglementeze această problemă.

Citește și: 'Am adus 300.000 de euro pentru campania din 2009-Situația mea și a soțului permitea', a spus Udrea în fața instanței -A explicat că nu știe nimic despre fapte

Atacul de marţi a fost cel mai recent dintr-o serie înregistrate în ultimele luni în zona Metekel, unde trăiesc reprezentanţi ai etniilor oromo, amhara (cele două cele mai numeroase din ţară) şi shinasha. Lideri ai opoziţiei etiopiene au afirmat că aceste atacuri au fost executate de membri ai etniei gumuz, fiind motivate de factori etnici.

Etiopia s-a confruntat cu izbucniri de violenţă de la numirea lui Abiy, în 2018, şi după accelerarea reformelor democratice care au slăbit controlul statului asupra rivalităţilor regionale.

Separat, în regiunea nordică Tigray, armata etiopiană se confruntă de peste şase săptămâni cu grupări rebele, într-un conflict care a determinat peste 950.000 de oameni să-şi abandoneze locuinţele.

"Dorinţa inamicilor noştri de a diviza Etiopia pe criterii etnice şi religioase se menţine", a remarcat pe Twitter premierul etiopian, care a luat premiul Nobel pentru pace în 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.