Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata Franței, pompierii și Jandarmeria fac un anunț uriaș: Angajează infectați cu virusul HIV

Armata Franta

Persoanele seropozitive urmează să poată intra în armata franceză, jandarmerie, pompieri la Paris şi Marsilia, anunţă luni, la postul France 2, ministrul francez al Apărării Sébastien Lecornu, care a emis un decret în acest sens, relatează AFP.

Acest decret, iniţiat de către ministrul de Interne Gérald Darmanin, ”va fi publicat în zilele următoare” şi se va aplica ”jandarmeriei, pompierilor din Paris şi Mardsia şi întregilor Forţe armate” franceze, anunţă Sébastien Lecornu în emisiunea Les Quatre vérités.

Studiile au arătat că infectații cu HIV nu transmit virusul, însă numai în unele condiții

”A avea HIV nu va mai fi un criteriu de discriminare din principiu”, subliniază el. În prezent, criterii medicale de aptitudine în vederea integrării nu le permit persoanele seropozitive accesul în aceste meserii. INTERDICŢIE RIDICATĂ ÎN POLIŢIE La sfârşitul lui 2022, această discriminare la angajare a persoanelor care au HIV - virusul care cauzează SIDA - a fost ridicată în cazul poliţiştilor.

Guvernul a abrogat prin decret aplicarea Sigycop - un dispozitiv de evaluare a aptitudinii fizice folosit în mai multe meserii în funcţia publică. Printr-o aplicare strictă a acestei evaluări, persoanele seropozitive sunt clasate drept inapte. Ministerul Apărării, al cărui serviciu al sănătăţii conduce recrutarea jandarmilor şi pompierilor militari, a refuzat mereu, până în prezent, să modifice Sigycop. Ultimele studii ştiinţifice au demonstrat că persoanele seropozitive care beneficiază de tratamente antivirale au o încărcătură virală nedectabilă şi nu transmit HIV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.