Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata irakiană a distrus un centru de comandă unde se aflau lideri ai grupării ISIS

reuters
irak, armata

Irakul a întreprins joi o lovitură aeriană împotriva unei poziţii a grupării Stat Islamic (SI) în Siria vecină, a anunţat armata irakiană, citată de Reuters, informează Agerpres.

Avioane F-16 au distrus o clădire folosită de către membri ai conducerii grupării sunnite ultraradicale, a precizat armata într-un comunicat.

Gruparea Stat Islamic, care ocupa cândva o treime din teritoriul Irakului, a fost învinsă în general în ţară, dar reprezintă încă o ameninţare de-a lungul graniţei sale cu Siria.

''Avioane F-16 au bombardat în această dimineaţă aşa-numitul centru de comandă şi control unde de aflau lideri şi combatanţi ai bandei teroriste Daesh (Statul Islamic) în Hajin, pe teritoriul sirian'', se afirmă în comunicat.

Vezi și: Reuniune la Teheran: Experți ai părților care aderă la programul nuclear se vor întruni joi în capitala Iranului

Forţa aeriană irakiană a întreprins mai multe lovituri aeriene împotriva grupării Stat Islamic începând de anul trecut, cu aprobarea guvernului sirian al lui Bashar Al-Assad şi a coaliţiei internaţionale sub comandament american care luptă împotriva organizaţiei jihadiste.

Irakul are relaţii bune cu Iran şi Siria, principalii susţinători ai lui Al-Assad în războiul civil sirian, în timp ce beneficiază şi de sprijin puternic din partea coaliţiei.

Premierul irakian Haider Al-Abadi a declarat victoria finală împotriva Statului Islamic în decembrie 2017, dar gruparea extremistă acţionează însă din enclave situate la graniţa cu Siria şi a continuat să întindă ambuscade, să comită asasinate şi atacuri cu bombe în Irak.

Statul Islamic a recurs la tactici de gherilă de când şi-a abandonat obiectivul de a stăpâni un teritoriu şi de a înfiinţa un califat în zone din Irak şi Siria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.