Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata israeliană a arestat rudele palestinienilor evadaţi dintr-o închisoare de maximă securitate

evadare

Armata israeliană a arestat în Cisiordania ocupată cel puţin cinci rude ale palestinienilor evadaţi dintr-o închisoare din Israel la începutul acestei săptămâni şi care sunt încă în libertate, a anunţat miercuri un organism palestinian de apărare a deţinuţilor, citat de France Presse.

Forţele israeliene desfăşoară o amplă operaţiune de căutare după ce luni au evadat şase palestinieni, membri ai unor grupări armate, printr-un tunel dintr-o închisoare de înaltă securitate din nordul Israelului, potrivit agerpres.ro.

Au fost desfăşurate drone de observaţie şi instalate blocaje rutiere, în special în Cisiordania ocupată şi în jurul Fâşiei Gaza, pentru a-i prinde pe aceşti deţinuţi, dintre care unii condamnaţi la închisoare pe viaţă pentru rolul lor în atacuri antiisraeliene.

Doi fraţi ai lui Mahmoud Ardah, prezentat de media locale ca arhitect al operaţiunii, au fost arestaţi de armata israeliană, a declarat într-un comunicat Clubul prizonierilor palestinieni.

Un văr al lui Ardah a evadat şi el. Asociaţia a declarat că fratele său a fost arestat, împreună cu un membru al familiei, doctorul Nidal Ardah.

Tatăl lui Munadel Infeiat, un evadat şi de asemenea membru al grupării armate Jihadul Islamic, a fost de asemenea arestat, potrivit acestei surse.

Este posibil ca şi alţi membri ai familiilor fugarilor să fi fost arestaţi, a declarat pentru AFP Amani Sarahneh, un purtător de cuvânt al Clubului deţinuţilor palestinieni, precizând că unele rude au fost interogate şi apoi lăsate în libertate.

Justiţia israeliană a emis un ordin ce interzice publicarea detaliilor anchetei, în timp ce presa locală încearcă să ridice vălul în acest caz sensibil, autorităţile temându-se că alţi palestinieni aflaţi în libertate vor comite atacuri.

"Este dreptul fiecărui prizonier să caute o modalitate de a ajunge la libertate", a spus marţi premierul palestinian Mohammad Shtayyeh, declarându-se "fericit" după ce a aflat despre evadare.

În Fâşia Gaza şi în Jenin, un oraş din nordul Cisiordaniei de unde provin unii fugari, multe persoane au ieşit luni în stradă pentru a sărbători evadarea deţinuţilor, deveniţi "eroi", dar şi cei mai căutaţi de către Israel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.