Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata israeliană a capturat punctul de trecere Rafah din Fâşia Gaza (video)

X (fosta Twitter)
rafah gaza

Forţele israeliene au preluat controlul asupra părţii palestiniene a punctului de trecere Rafah, de la graniţa cu Egiptul, în sudul Fâşiei Gaza, informează The Times of Israel.

Armata israeliană a confirmat că Brigada sa blindată 401 a capturat marţi dimineaţă partea dinspre Gaza a punctului de trecere a frontierei Rafah. Punctul de trecere cu Egiptul este acum deconectat de drumul Salah a-Din din estul Rafah, care a fost capturat separat de Brigada Givati în ofensiva de peste noapte. În operaţiunea de peste noapte, aproximativ 20 de bărbaţi înarmaţi au fost ucişi, iar trupele au localizat trei puţuri de tunel "semnificative", potrivit IDF (forţele armate israeliene - n.r.).

Forţele israeliene continuă "să scaneze" punctul de trecere a frontierei, a indicat armata israeliană, fără să precizeze numărul de militari desfăşuraţi, anunţând însă că este vorba despre o operaţiune "precisă şi limitată" împotriva obiectivelor grupării islamiste palestiniene Hamas, a relatat EFE.

Tot în timpul ofensivei, o maşină încărcată cu explozibil care se îndrepta spre un tanc al IDF a fost lovită şi distrusă, potrivit armatei. Până în prezent, niciun soldat israelian nu a fost rănit în operaţiune.

Între timp, peste 50 de locaţii Hamas din Rafah au fost lovite de aviaţie în cursul nopţii, potrivit armatei israeliene.

Într-o conferinţă de presă organizată marţi dimineaţă, armata israeliană a mai anunţat că punctul de trecere a frontierei Kerem Shalom a fost închis marţi din motive de securitate şi va fi redeschis odată ce situaţia de securitate o va permite.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.