Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata israeliană ripostează după lansarea unor rachete dinspre Liban

Time of Israel
IDF armata israeliana

Armata israeliană a tras marţi cu artileria în direcţia Libanului, ca ripostă după tiruri de rachete lansate de pe teritoriul libanez asupra Israelului, potrivit unui comunicat militar citat de AFP.

''Două rachete au fost trase din Liban către teritoriul israelian şi, ca represalii, artileria israeliană a tras către teritoriul libanez'', precizează armata israeliană, adăugând că una dintre rachete a fost interceptată de sistemul Iron Dome (Cupola de Fier), iar cealaltă a căzut într-o zonă nelocuită, scrie Agerpres.ro.

Conform unor surse de securitate libaneze, rachete de tipul Grad au fost lansate din sudul Libanului către Israel, dar armata israeliană încă nu a identificat autorii tirului.

După acest atac, Forţa interimară a ONU în Liban (Finul), desfăşurată în sudul acestei ţări la frontiera cu Israelul, a îndemnat la ''cea mai mare reţinere'' pentru evitarea unei escalade.

În acest timp, ministrul israelian al apărării, Benny Gantz, a desemnat Libanul drept ''responsabil pentru operaţiunile teroriste lansate de pe teritoriul său''. ''Nu vom permite ca criza socială, economică şi politică din Liban să se transforme într-o ameninţare de securitate pentru Israel'', a scris el pe Twitter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.