Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata libaneză neagă existenţa unui complot pentru asasinarea premierului Hariri

harta.infoturism.ro
liban

Armata libaneză a transmis duminică într-un comunicat că nu există nicio dovadă a unui complot privind asasinarea premierului Saad Hariri, la o zi după demisia surpriză a acestuia, transmite dpa preluat de agerpres.

Într-un discurs televizat, Hariri a vorbit sâmbătă despre un plan secret împotriva sa şi a acuzat de implicare Iranul şiit şi aliatul său Hezbollah. 

Demisia lui Hariri, sunnit, aflat în prezent în Arabia Saudită, a provocat temeri de instabilitate în Liban. Preşedintele Michel Aoun, aliat al Hezbollahului, nu a acceptat demisia lui Hariri. 

Surse de la palatul prezidenţial, citate duminică de Reuters, au declarat că preşedintele Aoun nu va accepta demisia lui Hariri până când acesta nu va reveni în Liban şi nu-şi va explica motivele, amânând pentru moment consultările politice dificile pentru stabilirea unui succesor. 

Cotidianul saudit Asharq al-Awsat a citat surse neidentificate, apropiate de Hariri, care au declarat că cel mai probabil premierul demisionar va rămâne în afara Libanului din cauza faptului că se teme pentru viaţa sa. 

În sistemul politic al Libanului, preşedintele trebuie ales dintre catolici maroniţi, premierul trebuie să fie musulman sunnit, iar preşedintele parlamentului trebuie să provină din rândurile musulmanilor şiiţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.