Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata rusă anunţă crearea unei zone de securitate în nordul Siriei

moscow times
rusia, militar, siria

Armata rusă a anunţat miercuri crearea unei aşa-numite 'zone de securitate' în regiunea Tal Rifaat din nordul Siriei, în baza unui acord care prevede desfăşurarea de forţe guvernamentale şi de patrule ale poliţiei militare ruse, relatează AFP. Crearea acestei zone vizează 'prevenirea provocărilor şi a posibilelor ciocniri între unităţile Armatei Siriene Libere (FSA) şi luptătorii kurzi', a explicat pentru jurnalişti generalul Serghei Rudskoi, şeful Direcţiei pentru operaţiuni a Statului Major al armatei ruse.

'Unităţile forţelor guvernamentale siriene au înlocuit formaţiunile armate kurde, care au părăsit zona. Unităţi ale poliţiei militare din armata rusă au fost desfăşurate' pentru a monitoriza punerea în aplicare a încetării focului, a adăugat el. Termenul de 'zonă de securitate' este utilizat de armată pentru a desemna măsurile luate pentru a se evita accidentele legate de prezenţa diferiţilor actori care luptă împotriva duşmanilor în aceeaşi zonă, conform Agerpres.

Unităţile de apărare ale poporului kurd (YPG) au anunţat în august că s-a ajuns la un acord pentru desfăşurarea unor 'observatori ruşi în mai multe locuri din Afrin şi Shahbaa', în zona din nordul Alep, inclusiv la Tal Rifaat, pentru 'a asigura securitatea'. Potrivit armatei ruse, peste 400 de civili s-au întors la Tal Rifaat după încetarea luptelor în regiune. Rusia a desfăşurat deja unităţi ale poliţiei militare în sudul Siriei, în Ghouta Orientală, în apropiere de Damasc, şi în unele părţi din regiunea Homs, ca parte a zonelor de dezescaladare, ce ar trebui să permită o încetare a focului durabilă în această ţară aflată în război.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.