Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata rusă încearcă o blocadă ca la Leningrad în orașul-port Mariupol (video)

Wikipedia
Mariupol

Primarul oraşului ucrainean Mariupol a acuzat joi armata rusă de intenţia de a asedia oraşul, împiedicând evacuarea şi aprovizionarea acestui oraș-port de la ţărmul Mării Azov, care adăpostește aproape o jumătate de milion de locuitori, relatează AFP.

"Au distrus podurile, au distrus trenurile pentru a ne împiedica să ne scoatem soţiile, copiii şi bătrânii. Ne împiedică să ne aprovizionăm. Caută să ne impună o blocadă, ca la Leningrad", oraşul sovietic care a devenit din nou Sankt Petersburg astăzi, în timpul asedierii de către nazişti, a declarat Vadim Boicenko pe Telegram.

Blocada Leningradului, oraşul de naştere a actualului preşedinte rus Vladimir Putin, a durat între 8 septembrie 1941 şi 27 ianuarie 1944.

Autoritățile ucrainene din Mariupol au anunţat joi că armata rusă bombardează constant infrastructuri civile de importanţă critică, lăsându-l fără apă, căldură sau electricitate şi împiedicându-l să aducă provizii sau să evacueze oameni.

"Intenţionat, timp de şapte zile, au distrus infrastructura de importanţă vitală a oraşului. Nu avem electricitate, apă sau căldură", a anunţat consiliul orăşenesc într-o declaraţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.