Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata rusă își testează noul arsenal militar în Ucraina, printre care tancul 'Terminator' și arma cu laser 'Zadira'

laser zadira

Forțele Armate ale Federației Ruse și-au folosit în premieră, în Ucraina, unele din noile tehnologii militare de care dispune, scrie publicația rusă de stat Pravda.

În timpul „operațiunii speciale” din Ucraina, Rusia a folosit pentru prima dată racheta hipersonică Kinzhal. O rachetă a lovit un depozit cu rachete și muniție de aviație al Forțelor Armate ale Ucrainei din regiunea Ivano-Frankivsk. De asemenea, racheta aer-sol tactică supersonică Kh-31PM a dezactivat o bază aeriană din regiunea Vinnytsia. Toate cele opt rachete trase și-au atins ținta.

Forțele Armate Ruse au mai folosit avioane de luptă Su-57 de generația a cincea. Aceste aeronave operează și în afara zonei de distrugere activă de către sistemele de apărare aeriană inamice, folosind arme de rachete, probabil Kh-31PM de înaltă precizie. Se știe că Su-57 a trecut primele teste în timpul operațiunilor militare din Siria în 2018.

Pe lângă tancurile T-90M „Proryv”, vehiculele de luptă pentru sprijinul tancurilor „Terminator” (BMPT) au intrat în conflictul din Ucraina. Multă vreme, aceste BMPT-uri nu au dorit să fie adoptate de Forțele Armate ale Federației Ruse, dar datorită șefului Marelui Stat Major Valery Gerasimov, „Terminator” a fost acceptat.

Viceprim-ministrul Iuri Borisov a declarat recent că și arma cu laser Zadira participă la acțiunile militare din Ucraina. Borisov nu a spus exact unde a fost folosit, dar a menționat că Zadira este capabilă să lovească drone la o distanță de cinci kilometri folosind radiații termice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.