Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Modificări semnificative pe front! Armata rusă și-a schimbat prioritățile: nu mai atacă masiv la Bakhmut, ci la Avdiivka (ISR)

război, mariupol, ucraina, rusia, armată, soldați

Toate datele indică o mare concentrare de forțe la Avdiivka! Chiar dacă nu au declarat ceva oficial, un obiectiv în acest sens, mișcările de pe front indică o lovitură strategică pregătită de Rusia în acastă zonă. Ba mai mult forțele armate rusești au început să disloce trupe și armament din Bakhmut înspre Avdiivka, o mutare cu adevărat surprinzătoare inclusiv pentru analiștii occidentali.

Armata rusă și-a încetinit semnificativ ofensiva în apropiere de Bakhmut și, în schimb, și-a concentrat eforturile asupra desfășurării manevrelor în alte direcții, în special în zona Avdiivka. Acest lucru este menționat în raportul Institutului American pentru Studiul Războiului (ISR). Ei au declarat că la sfârșitul zilelor 21 și 22 martie, trupele ruse au avansat ușor în sudul Bakhmutului, în timp ce forțele forțelor armate ale Ucrainei au efectuat contraatacuri la periferia sud-vestică și nord-vestică a orașului.

Strategia rușilor

În același timp, ISR spune că o nouă posibilă țintă a rușilor este Avdiivka, unde pot crește probabil ritmul ofensivei din cauza unei "pauze" condiționate lângă Bakhmut. "Forțele ruse măresc acum ritmul operațiunilor ofensive din jurul Avdivka pentru a încercui așezarea. Este posibil ca forțele ruse să facă acest lucru prin operațiile din jurul Bakhmutului și ofensiva din jurul Ugledarului, care s-a oprit", se arată în raportul ISR

Institutul se referă la mesajul soldaților ruși ai Brigăzii 136 motorizați de gardă separată a Armatei 58 Arme Combinate. Anterior, ei au spus că conducerea militară a Federației Ruse intenționează să-i mute la Ugledar, dar începând cu 21 martie, unul dintre bloggerii militari ruși a raportat că această unitate luptă deja în apropiere de Avdiivka. "Această schimbare evidentă a locației, dacă nu este rezultatul denaturării faptelor de către Rusia, indică probabil că trupele ruse au ales cu prioritate intensificarea operațiunilor în jurul Avdivka, și nu reluarea ofensivei asupra Ugledarului", a conchis ISR. Ei au remarcat, de asemenea, că activarea trupelor ruse în noi direcții este puțin probabil să aibă un impact puternic asupra câmpului de luptă, deoarece, în general, ofensiva rusă din estul Ucrainei se apropie de un punct culminant.

Ucrainenii confirmă mutările rușilor

Federația Rusă își concentrează principalele eforturi pe încercările de a captura complet regiunile Donețk și Lugansk, a informat miercuri Statul Major al Armatei Ucrainei pe contul de Facebook al instituției. „Inamicul continuă să desfășoare operațiuni ofensive în direcțiile Lyman, Bakhmut, Avdiiv, Marin și Shakhtar. Cele mai aprige bătălii continuă în părțile de sud și de nord ale Bahmut, iar inamicul a desfășurat și acțiuni ofensive în direcția Avdiivka cu scopul de a stabili controlul asupra Avdiivka și Maryinka”, spun ucrainenii.

Rușii vor să prindă în „clește” Avdiivka

Forțele armate rusești se luptă să prindă în „clește” forțele ucrainene (în fapt o încercuire de tipul celei folosite și la Bahkmut). Strategia forțelor armate rusești a fost confirmată parțial de un blogger militar rus, Igor Ghirkin, veteran al armatei ruse şi fost ofiţer al Serviciului Federal de Securitate (FSB). „Lupte aprige au avut loc în apropiere de Avdiivka pentru a cincea zi. Unitățile noastre încearcă să captureze orașul din sud și din nord și să-l încercuiască. Pe ambele părți - pierderi foarte grave de forță de muncă și echipamente. Până ieri seară, Forțele Armate ale Federației Ruse au reușit să realizeze progrese atât spre sud, cât și spre nord”, a spus Ghirkin, în urmă cu câteva zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.