Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata rusă testează un nou sistem de arme cu laser

laser

Noile sisteme de arme cu laser 'Peresvet' ruseşti au intrat în serviciu, a anunţat miercuri ziarul armatei ruse Krasnaia Zvezda, citat joi de agenţia de presă Xinhua preluată de Agerpres.

Totuşi, şeful Statului Major al armatei ruse, generalul Valeri Gherasimov, a precizat în urmă cu o zi că noile tipuri de arme au intrat în serviciu cu titlu experimental, conform presei ruse, ceea ce înseamnă că noul tip de armament este gata de utilizare în condiţii de luptă reale, dar testarea sa va continua.

Sistemele cu laser 'Peresvet' au fost plasate în stare operativă încă de sâmbătă, conform ziarului citat. Ministerul Apărării rus a difuzat o înregistrare video pe reţelele sociale cu intrarea în serviciu a noului tip de armă.

Personalul militar rus care operează cu aceste sisteme a fost instruit special la Academia Spaţială Militară Mojaiski din Sankt-Petersburg, potrivit Krasnaia Zvezda.

Aceste sisteme sunt capabile 'să mascheze zonele de desfăşurare a rachetelor balistice intercontinentale' şi vor fi utilizate în apărarea aeriană şi apărarea militară, a indicat un expert, citat de publicaţia menţionată.

Cea mai mare parte a informaţiei despre acest sistem este clasificată, dar, potrivit experţilor, se presupune că acesta îndeplineşte sarcinile de apărare antiaeriană şi antirachetă, adaugă presa rusă.

În discursul său anual către Adunarea Federală la 1 martie, preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat în premieră despre dezvoltarea acestui sistem, afirmând că programul de arme cu laser al Rusiei a realizat 'progrese semnificative' şi că 'există toate motivele să credem că suntem cu un pas înaintea rivalilor noştri în această sferă'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.