Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata siriană a recucerit două puncte cheie pe harta conflictului sângeros cu jihadiştii

armata siria

Armata siriană a recucerit două sate din provincia centrală Hama, vizate cu o zi înainte de un atac sângeros al grupării jihadiste Statul Islamic (SI), a raportat vineri organizaţia neguvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează AFP, potrivit agerpres.

Armata regimului şi aliaţii său au recucerit Aqareb, unde populaţia este majoritar ismailită, şi Mabouje, unde trăiesc suniţi şi minorităţile jaafarită, ismailită şi alawită.

Citește și: Mesaj ÎNGRIJORĂTOR al SUA: Ce țară ar putea ajunge ca Siria

Aceste două sate au fost atacate joi de gruparea ultraradicală care a ucis 25 de civili, dintre care cinci copii, şi 27 de membri ai miliţiilor pro-regim, potrivit celui mai recent bilanţ al OSDO. Gruparea SI a pierdut 10 combatanţi.

Agenţia oficială Sana a afirmat la rândul său că atacul jihadist a curmat viaţa a 52 de persoane, dintre care 15 copii, adăugând că mai multe dintre ele au fost decapitate şi li s-au amputat membrele.

Satul Mabouje a mai fost ţinta unui atac al SI în martie 2015: jihadiştii au executat aici 37 de civili şi au răpit alţi 50, dintre care majoritatea femei.

Regimul de la Damasc, insurgenţii şi SI îşi împart controlul asupra provinciei centrale Hama.

Vești PROASTE din partea meteorologilor: Cum va fi vremea în weekend, în toată țara

Pe un alt front al confruntărilor din Siria, OSDO a raportat vineri că 22 de combatanţi ai regimului şi 40 de jihadişti ai SI au fost ucişi în lupte în estul provinciei Alep, în ultimele 24 de ore.

În decurs de şase ani, războiul a cauzat moartea a peste 320.000 de oameni, a alungat peste jumătate din populaţiei Siriei din locuinţe şi a distrus economia şi infrastructura acestei ţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.