Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata SUA a ucis doi militari de rang înalt ai organizaţiei Stat Islamic

facebook.com
armata SUA

Armata americană a condus joi un atac aerian în Siria, care a ucis doi militari de rang înalt ai organizaţiei Stat Islamic (SI), se arată într-un comunicat al Comandamentului SUA pentru Orientul Mijlociu (Centcom), informează vineri AFP, preluat de Agerpres.

"Forţele americane au efectuat cu succes un atac în nordul Siriei, ucigându-l atât pe Abu-Hashum al-Umawi... cât şi un alt oficial înalt al SI", a precizatCentcom.

"Acest atac va slăbi capacitatea SI de a destabiliza regiunea şi de a ne ataca forţele şi partenerii", a declarat generalul Michael Kurilla, care conduce Centcom.

Armata americană a dat asigurări că, potrivit informaţiilor pe care le deţine,"niciun civil nu a fost ucis sau rănit în timpul acestei operaţiuni".

În noaptea de miercuri spre joi, forţele americane au mai ucis un alt oficial al SI în timpul unei operaţiuni cu elicopter în nord-estul Siriei, indicase mai devreme comandamentul american.

Statele Unite continuă să-i vizeze pe liderii grupării jihadiste care, deşi învinsă în 2017 în Irak şi în 2019 în Siria, continuă să realizeze atacuri prin celule "adormite" din aceste două ţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.