Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video - Armata SUA face primele precizări: O dronă a explodat în apropierea unor nave din Marea Roșie

drona marea rosie

O dronă a explodat în apropierea unor nave pe una dintre cele mai aglomerate rute din Marea Roșie. Marina SUA susține că drona aparține rebelilor Houthi și anunță că nu sunt pagube sau victime în urma exploziei, potrivit Sky News. Atacul a avut loc la o zi după ce 12 țări, inclusiv SUA și Marea Britanie, i-au avertizat pe rebelii Houthi cu privire la „consecințele” pe care le vor suporta dacă nu încetează să țintească nave comerciale, scrie Mediafax.

„A venit la câteva mile de navele care operează în zonă – nave comerciale și nave ale marinei americane – și am privit cu toții cum a explodat”, a declarat viceamiralul Brad Cooper, care conduce forțele navale americane în Orientul Mijlociu.

Grupul Houthi, care controlează o mare parte din Yemen și sunt susținuți de Iran, consideră că atacurile reprezintă un protest față de operațiunile militare ale Israelului în Gaza.

Rebelii au lansat mai multe atacuri asupra navelor comerciale în Marea Roșie începând din noiembrie. Transportul internațional a fost grav perturbat, mai multe companii suspendându-și călătoriile prin Marea Roșie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.